Bez ztráty setu! Juniorka Charvátová získala nejcennější titul kariéry

- Marek Bartošík

Mezi šampionky na juniorských turnajích ITF se minulý týden zapsala i Nela Charvátová. Sedmnáctiletá Češka si dokráčela pro trofej na dvoustovce v německém Hannoveru, kde v pěti zápasech neztratila ani jeden set!

Pouze 24 gemů, tedy v průměru méně než tři na set, nechala sedmá nasazená Nela Charvátová svým soupeřkám na akci kategorie J200 v Hannoveru, kde v sobotu získala nejcennější trofej své kariéry.

Členka TK Most postupně předčila Němku Isabellu Jarayovou (6:2, 6:3), Rusku Polinu Berezinovou (7:5, 6:2), Němku Idu Wobkerovou (6:2, 6:4), Britku Floru Johnsonovou (dvakrát 6:1) a ve finále Francouzku Sarah Ilievovou (6:1, 6:3).

Charvátová přidala na své konto třetí singlovou trofej, dvě předchozí získala loni a předloni na menším turnaji kategorie J30 v Liberci. V deblu má na kontě celkem osm turnajových vavřínů, z toho dva získala letos (na dvoustovce v Piešťanech a stovce v Trnavě).

V novém vydání juniorského žebříčku ITF, který kombinuje body za dvouhru i čtyřhru, si Charvátová polepšila ze 162. na 111. místo. Semifinalistka loňské Pardubické juniorky se tak nachází na novém kariérním maximu.