První skalp TOP 100! Malečková potvrdila formu, v Parmě vyřadila pětku turnaje

- Radek Štohl

Jesika Malečková (520.) zapsala premiérové vítězství nad hráčkou elitní stovky. Česká tenistka na okruhu WTA 125 v Parmě postoupila do osmifinále dvouhry, na italské antuce otočila zápas prvního kola proti páté nasazené Číňance Ja-fan Wang (69.), kterou porazila po setech 3:6, 6:4, 6:3. Zkušená tenistka přitom do hlavní soutěže musela projít přes kvalifikaci.

Malečkové se výrazně dařilo už minulý týden. Na pětasedmdesátce na pražské Štvanici z dvoukolové kvalifikace dokráčela až do semifinále singlu, ve kterém nestačila na pozdější vítězku Dominiku Šalkovou (174.) po sadách 4:6, 2:6.

Jen dva dny po této prohře naskočila do kvalifikace na okruhu WTA 125 v Parmě, ve které jí na postup do hlavní soutěže stačil jediný zápas, po setech 6:3, 6:0 suverénně přešla přes Conny Perrinovou (379.).

Dnes na devětadvacetiletou Češku nečekala snadná úloha, vyzvala bývalou 47. singlistku světa Ja-fan Wang.

Malečkové nevyšel vstup do zápasu, hned v prvním gemu při vlastním podání neuspěla, což do konce setu nedokázala napravit.

Ve druhém setu se zpočátku zrcadlově opakovala situace z úvodního dějství, česká tenistka uspěla ve druhé hře. Za stavu 4:1 mohla odskočit na rozdíl dvou brejků, na returnu ovšem nevyužila dva brejkboly, vzápětí sama přišla o servis. V závěru sady přesto podruhé získala brejk a srovnala na 1:1 na sety.

První polovina rozhodující sady byla ve znamení brejků. Vyrovnaný průběh rozsekla až osmá hra, ve které Češka získala klíčový brejk, kterým si zajistila postup do osmifinále.

Někdejší 191. hráčka žebříčku dvouhry se prezentovala aktivním tenisem s velkým množstvím vítězných úderů. S podobnou hrou může pomýšlet na úspěch i v osmifinále, v němž narazí na Kolumbijku Arangovou (118.).

WTA 125

Parma Ladies Open presented by Iren (ženy, ITA, 115 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
Ja-fan Wang (CHN, 69.) – JESIKA MALEČKOVÁ (520.) 6:3, 4:6, 3:6