WTA

Plíšková slaví deblový titul! V Bukurešti triumfovala po boku Slovenky Kužmové

- Jan Havlovic

Kristýna Plíšková si připsala v pořadí čtvrtý deblový titul na okruhu WTA! Sedmadvacetiletá tenistka ovládla společně se Slovenkou Viktorií Kužmovou čtyřhru na turnaji v rumunské Bukurešti. Nasazené čtyřky zvládly finálový souboj proti domácí dvojici Cristianová, Ruseová, kterou porazily za 101 minut po setech 6:4, 7:6(3). Pro Kužmovou je to po triumfu v Praze druhá letošní deblová trofej.

Kristýna Plíšková s Viktorií Kužmovou se domluvily pro turnaj v Bukurešti na premiérové spolupráci ve čtyřhře. Tahle česko-slovenská kooperace fungovala v rumunské metropoli na výbornou a hned je z toho deblový titul!

Nasazené čtyřky zvládly v neděli odpoledne i poslední krok v cestě za turnajovým vavřínem, když ve finálovém duelu přetlačily domácí dvojici Cristianová, Ruseová za 101 minut po setech 6:4, 7:6(3).

Česko-slovenská dvojice měla v zápase navrch a v obou setech mohla jít do náskoku dvou brejků, avšak ani v jednom případě se to nepodařilo. První sadu ještě Plíšková s Kužmovou zvládly bez větších problémů, ale druhý set nabídl dramatickou koncovku.

Turnajové čtyřky měly možnost ukončit zápas již za stavu 5:4, ale promarnily při podání soupeřek hned tři mečboly. Rozhodoval až tiebreak, ve kterém se více dařilo česko-slovenskému páru. Kužmová s Plíškovou si vypracovaly sadu mečbolů a zápas zdárně dovedly do vítězného konce.

Pro Kristýnu Plíškovou je to celkově čtvrtý turnajový vavřín z okruhu WTA a vůbec první, který získala bez své sestry Karolíny. To Viktoria Kužmová načala sbírku turnajových vavřínů až letos, když triumfovala v květnu v Praze. Slovenka se dočkala po necelých třech měsících dočkala dalšího deblového titulu.