Otce sester Williamsových si v připravovaném filmu zahraje Will Smith

- Jan Vojkůvka

Po filmu o slavné rivalitě Bjorna Borga s Johnem McEnroem se tenisoví příznivci mohou těšit na další snímek z tenisového prostředí. Pracovní název filmu je King Richard a podle zdrojů bude mapovat příběh Richarda Williamse, otce sester Sereny a Venus. Roli legendárního trenéra získal hvězdný Will Smith.

Film by měl podle zdrojů vycházet ze scénáře Zacha Baylina a bude se točit především okolo osoby Richarda Williamse, který bude muset překonávat problémy z minulosti, aby pomohl svým dcerám v cestě mezi tenisové hvězdy.

Ve filmu by měly být znázorněny úplné začátky Sereny a Venus, když jako malé děti zkoušely proniknout do tajů tenisu na kurtech v Comptonu v Kalifornii. Provázet by je měla nejen pořádná porce skepticismu, ale také velká kontroverze jejich otce.

Roli kontroverzního, avšak legendárního trenéra, získal Will Smith, který mimo jiné opustil projekt společnosti DC Comics a nebude hrát v pokračování filmu Sebevražedný oddíl. Jen pár dnů po této informaci byl obsazen do role Richarda Williamse.

Smitha nejvíce proslavily snímky jako Mizerové, Den nezávislosti, Muži v černém, Já, robot, či Já, legenda.