Další výhru nepřidal. Menšík skrečoval souboj 3. kola kvůli zranění

- Jan Vojkůvka

Osmnáctiletý Jakub Menšík zakončil své působení na Mutua Madrid Open způsobem, jakým si žádný tenista nepřeje. Utkání třetího kola s Felixem Augerem-Aliassimem za stavu 1:6, 0:1 kvůli zranění skrečoval.

Menšík šel do pondělního utkání povzbuzen vítězstvím nad světovou desítkou Grigorem Dimitrovem a šance na postup do osmifinále byly podle papírových předpokladů vyrovnané. Jenže český tenista nebyl od úvodu střetnutí s Felixem Augerem-Aliassimem ve své kůži.

Na hře talentovaného tenisty z Prostějova se projevily zdravotní potíže, s nimiž do utkání vstoupil. Už od začátku turnaje měl zatejpovaný loket, není však jasné, zda právě loket byl původcem problémů, kterými si Menšík procházel.

Auger-Aliassime indispozice soupeře dokázal skvěle využít a relativně rychle získal první set v poměru 6:1. Menšík následně odešel mimo kurt, aby po návratu ještě zkusil hrát. Hned v prvním gemu ale přišel o podání a usoudil, že nemá cenu dál pokoušet štěstí a případně si své zranění zhoršit.

Navzdory nepříliš šťastnému konci může Menšík z Madridu odcestovat spokojený. Povedlo se mu antukovou část sezony otevřít dvěma výhrami, navíc si vyšlápl na jednoho z nejlepších hráčů tohoto roku. Postupem do třetího kola pak útočí také na vylepšení svého kariérního žebříčkového maxima, kterým je prozatím 69. místo. Zda se mu podaří posunout pořadím nad tuto metu, bude jasné během příštích dnů.