Futures v Opavě: Jaloviec otočil zápas s Michnevem a získal druhý letošní titul

- Jan Vojkůvka

Nejvýše nasazený tenista opavského futuru, Marek Jaloviec, dokázal na českém halovém turnaji potvrdit roli mírného favorita a slaví zisk druhého letošního titulu. Ve finále si poradil s turnajovou dvojkou Petrem Michnevem, kterého porazil 4:6, 7:5, 6:3.

Jaloviec sice do utkání nevstoupil nijak dobře a hned v prvním gemu si prohrál podání, a nakonec ztratil i celý první set, ale od druhé sady nepustil svého soupeře prakticky k ničemu. V úvodním dějství výborně hrající Michnev rázem nemohl vybojovat ani jeden brejkbol a na servisu se nevyhnul občasným chybám, kterými pouštěl Jaloviece do šancí.

Michnev si sice v utkání pomohl 18 esy, ale v druhém a třetím setu mu ani kvalitní podání nezajistilo úspěch. Jaloviec dokázal využít každé sebemenší chybičky, které se postupem času začaly na Michnevově kontě kupit. Druhý set vyhrál Jaloviec díky brejku ve 12. gemu, třetí sadu poté rozhodl v osmé hře a duel následně doservíroval.

Jaloviec v Opavě vybojoval svůj druhý letošní titul a připsal si také velmi důležité body do žebříčku, které mu usnadní obhajobu z loňského roku, kdy v listopadu získal rovněž jeden titul.

Právě body na konci sezony jsou pro oba hráče velmi důležité, aby si zajistili účast v grandslamové kvalifikaci v Austrálii. Jaloviec za vítězství získá 18 bodů do žebříčku, které by ho měly vrátit k 260. místu na světě.

Finále dvouhry
MAREK JALOVIEC (280.) – PETR MICHNEV (342.) 4:6, 7:5, 6:3
Finále čtyřhry
Drzewiecki, Smola (POL) – Kowalczyk, Walkow (POL) 7:6(4), 6:7(4), 10:8

Turnaj v Opavě den po dni:

4.11.2017
Futures v Opavě: Do finále postoupili Jaloviec s Michnevem

3.11.2017
Futures v Opavě: Šátral zvládl drama s Riklem, Jaloviec odvracel mečboly. Postup vybojoval i Michnev

2.11.2017
Futures v Opavě: Rikl vyhrál posedmé v řadě, do čtvrtfinále jde i Šátral

1.11.2017
Futures v Opavě: Michnev, Jaloviec a Šátral postupují. Osmifinále si zahraje celkem 11 Čechů

31.10.2017
Futures v Opavě: Šátral postoupil do hlavní soutěže, vítězství slaví také Vrbenský a Paroulek 

30.10.2017
Futures v Opavě: Šátral na úvod nezaváhal, postupují také další čtyři Češi