Rosol oznámil jméno nové přítelkyně. Život plánuje s touhle bývalou tenistkou

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z WIMBLEDONU: Lukáš Rosol po rozvodu a zdravotních trablech bojoval sám se sebou. Ve Wimbledonu tak po žebříčkovém sešupu musel projít těžkou kvalifikací, při které mu vydatnou podporou obrovsky pomohla jedna osoba – bývalá tenistka Petra Kubinová. Jméno nové přítelkyně prozradil Tenisovému světu po posledním kvalifikačním zápase sám Lukáš Rosol. „Známe se už sedm let a jsem strašně rád, že tady teď může být se mnou,“ řekl tenista rozzářený novým vztahem i tím, že si na Wimbledonu zase zahraje s nejlepšími.

Blonďatá slečna strávila u kurtu všechny tři Rosolovy zápasy a fandila opravdu poctivě. Už v týdnu se český tenista svěřil s tím, jak je pro něj, zvláště po nedávných osobních problémech, tahle podpora důležitá. Jméno nové přítelkyně ale nechtěl oznámit dřív než po kvalifikaci Wimbledonu

V návalu radosti po posledním vítězném zápase pak řekl: „Je to Petra Kubinová. Známe se asi už sedm let. Hrávala dříve tenis a v juniorech byla celkem úspěšná,“ rozpovídal se o nové životní partnerce. Třiadvacetiletá Kubinová se před pěti lety představila třeba i v kvalifikaci Prague Open – největšího českého tenisového turnaje.

„Bohužel jí kariéru přerušilo zranění, o to pro ni pak bylo těžší se vracet zpátky,“ popisoval smutný tenisový vývoj své přítelkyně. Štěstím v neštěstí pro Rosola teď ale je, že s ním Kubinová může strávit celý jeho pobyt na letošním Wimbledonu. „I ona je ráda, že tady může být alespoň se mnou jako opora, i když by si určitě sama přála tady startovat a zkusit vyhrát nějaký zápas,“ řekl Rosol.

Oba partnery spojuje i stejný tenisový klub – TK Sparta Praha. Kubinová je dnes v oddílu vedená jako trenérka akademie. Rosol doufá, že nová přítelkyně pomůže jeho psychické pohodě a nastartuje nový začátek kariéry. Největší výhodu vidí v tom, že Kubinová jako bývalá tenistka chápe vše kolem jeho stylu života.

„Ví navíc přesně, kdy má fandit a jak mě má při zápase podpořit. Já jsem šťastný, že tady může být se mnou,“ pochvaloval si v Londýně Rosol. Nová partnerka mu zatím na Wimbledonu nosí štěstí – po období trápení byl Rosol v kvalifikaci k nezastavení a příští týden si zahraje hlavní soutěž. „Tohle je pro mě zatím něco neuvěřitelného,“ zakončil dosavadní zhodnocení letošního pobytu.

Zpravodajství z Wimbledonu den po dni:

30.6.2017
Wimbledon: Vrcholí kvalifikace žen. Ty české již ve hře nejsou

29.6.2017
Děkuju... snad i bohu, hlesl ve Wimbledonu dojatý Rosol

Wimbledon: Rosol se probojoval do hlavní soutěže! Krejčíková i Bouzková končí ve druhém kole

Krejčíková ve Wimbledonu nekončí. V deblu se spojila s bývalou světovou jedničkou

28.6.2017
Sebedůvěra přinese ovoce. Zatím je to jen příprava, ví Rosol

Wimbledon: Rosol postoupil do finále kvalifikace, dvě Češky se probojovaly do druhého kola

Skvělá Bouzková na Wimbledonu: Umí čtyři jazyky a bojí se jíst špagety

Opět přerušeno. Kdy se kouskovaný Wimbledon konečně zastřeší?

27.6.2017
Wimbledon: Rosol vyzve v duelu o finále Rama, ženská kvalifikace startuje i s kvartetem Češek

Šátral podklouzl a byl konec. Ale už zase hraju solidně, říká po Wimbledonu

Michnev dorazil na Wimbledon bez bot. Premiéra špatná, zážitek velký, říká

26.6.2017
Rosolův wimbledonský restart – s novou motivací i novou přítelkyní

Rozčilovat se? Nedůstojné! Šafránek ve Wimbledonu padl, ale nesmutní

Ženskou kvalifikaci rozehrají čtyři české tenistky! Mezi nasazenými je Martincová s Krejčíkovou

Wimbledon: Odstartovala mužská kvalifikace! Postup vybojoval jen Rosol, končí Michnev, Šafránek i Šátral


Galerie