Denní menu: Bouzková pronikla do finále v Bogotě. Tři Češi slaví tituly

- Redakce

Marie Bouzková v sobotu absolvovala na turnaji WTA v kolumbijské Bogotě semifinále obou disciplín. Zatímco ve dvouhře si nasazená jednička poradila s Kamillou Rachimovovou, a postoupila tak do finále, ve čtyřhře po boku Španělky Sary Sorribesové Tormové těsně neuspěla. Miriam Kolodziejová s Annou Siskovou získaly na akci WTA 125 v La Bisbal titul ve čtyřhře. Deblovou trofej vybojoval na challengeru v Barlettě Zdeněk Kolář.

Češi v akci

Bouzková postoupila do finále
Marie Bouzková (42.) si zahraje o titul na antukovém turnaji kategorie WTA 250 v kolumbijské Bogotě. Nasazená jednička vyzrála v semifinále na Kamillu Rachimovovou (92.) po dvou hodinách a 14 minutách 6:4 a 7:6(2).

O výsledku prvního setu rozhodl jediný brejk ze třetí hry. Ve druhém dějství si Bouzková hned třikrát vypracovala náskok brejku, Rachimovová ale vždy srovnala. Rozhodnout musel tiebreak, v němž dominovala česká tenistka. Její finálovou soupeřkou bude domácí Camila Osoriová (85.).

Utkání se více věnujeme zde.

Bouzková posléze odehrála ještě deblové semifinále, v němž spolu se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou nestačily na španělsko-ruské duo Cristina Bucsaová, Kamilla Rachimovová poměrem 3:6, 6:1 a 7:10. V rozhodujícím supertiebreaku nevyužily náskok 7:4.

Kolodziejová se Siskovou získaly titul v La Bisbal
Miriam Kolodziejová a Anna Sisková v sobotu získaly turnajovou trofej na turnaji WTA 125 ve španělském La Bisbal. České tenistky nakonec do finálového zápasu vůbec nemusely nastoupit, jelikož Maďarky Timea Babosová a Dalma Galfiová nebyly schopné utkání odehrát. Důvodem je zranění Galfiové, které utrpěla během utkání v semifinále dvouhry.

Utkání se více věnujeme zde.

Kolář vyhrál první letošní titul
Zdeněk Kolář na antukovém challengeru v italské Barlettě rozšířil svou sbírku trofejí! V sobotním finále čtyřhry po boku Tchajwance Ťün-sin Cenga získal první letošní titul, když si česko-tchajwanský pár poradil za 70 minut s Francouzi Theem Arribagem a Benjaminem Bonzim po setech 1:6, 6:3, 10:7.

Více se utkání věnujeme zde.

Gengel se do finále neprobojoval
Marek Gengel (571.) na pětadvacítce v Šarm aš-Šajchu postup do finále nevybojoval. Český tenista podlehl ve dvou setech domácímu Karimovi-Mohamedovi Maamounovi (795.) za hodinu a 33 minut 3:6, 4:6.

ATP/WTA

Copa Colsanitas Zurich, Bogota (ženy, COL, 267 082 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (42.) – Kamilla Rachimovová (92.) 6:4, 7:6(2)

Semifinále čtyřhry
BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) – Bucsaová (ESP), Rachimovová (-) 3:6, 6:1, 7:10

Challengery/WTA 125

Open Internacional Femení Solgironès, La Bisbal (ženy, ESP, 115 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Babosová, Galfiová (obě HUN) – KOLODZIEJOVÁ, SISKOVÁ bez boje

Open Città della Disfida, Barletta (muži, ITA, 74 825 EUR, antuka)
Finále čtyřhry
Arribage, Bonzi (oba FRA) – KOLÁŘ, Ceng (TPE) 6:1, 3:6, 7:10

ITF World Tennis Tour

Egypt 10 Sharm ElSheikh Men's Future, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
MAREK GENGEL (571.) – Karim-Mohamed Maamoun (EGY, 795.) 3:6, 4:6