První finále na antuce! Bouzková opět potvrdila roli favoritky v Bogotě

- Marek Bartošík

Marie Bouzková (42.) si zahraje o titul na antukovém turnaji kategorie WTA 250 v kolumbijské Bogotě. Nasazená jednička vyzrála v semifinále na Kamillu Rachimovovou (92.) po dvou hodinách a 14 minutách 6:4 a 7:6(2). Její finálovou soupeřkou bude v neděli přibližně od 18:30 domácí Camila Osoriová (85.).

Podobný úspěch potřebovala Marie Bouzková jako sůl. Usměvavá Češka se dosud v letošní sezoně trápila, důkazem budiž zápasová bilance pěti výher a osmi porážek i rozchod s hvězdnou trenérkou Conchitou Martínezovou.

Bouzková se vydala po velkých turnajích ve Spojených státech do Kolumbie, kde spolu s ní startovaly pouze další dvě členky elitní padesátky žebříčku WTA. A česká tenistka poněkud slabšího startovního pole zatím dokonale využívá, když si připsala už čtyři výhry. Své letošní zápasové skóre tak dostala do kladných čísel (9:8).

V semifinále proti dvaadvacetileté Rusce Kamille Rachimovové udeřila Bouzková jako první na returnu ve třetím gemu, soupeřka jí k brejku pomohla hned třemi dvojchybami v řadě (celkem jich v utkání spáchala deset). Toto zaváhání se ukázalo v první sadě jako klíčové, jelikož žádné další ztracené podání už nepřišlo.

Druhé dějství mělo o poznání zajímavější průběh, česká favoritka v něm postupně nevyužila vedení 2:0, 4:2 a 5:4 s brejkem. Trojí dílčí nezdar ji ale nezlomil a v závěrečném tiebreaku na kurtu dominovala.

Pětadvacetiletá Bouzková pronikla do singlového finále na turnaji WTA už pošesté v kariéře, dosud jediný triumf zapsala na předloňském Livesport Prague Open. Vůbec poprvé se dostala do souboje o titul na antukovém povrchu. V živém žebříčku je nyní na 35. místě, v případě úspěchu ve finále proti Camile Osoriové by poskočila ještě o jednu příčku.

Copa Colsanitas Zurich, Bogota (ženy, COL, 267 082 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (42.) – Kamilla Rachimovová (92.) 6:4, 7:6(2)