Kolodziejová se Siskovou obdržely ve Španělsku titul bez boje. Zajistily si významný posun žebříčkem

- Jan Vojkůvka

Miriam Kolodziejová a Anna Sisková (na snímku) v sobotu získaly turnajovou trofej na turnaji WTA 125 ve španělském La Bisbal. České tenistky nakonec do finálového zápasu vůbec nemusely nastoupit, jelikož Maďarky Timea Babosová a Dalma Galfiová nebyly schopné utkání odehrát. Důvodem je zranění Galfiové, které utrpěla během utkání v semifinále dvouhry.

České hráčky spolu hrály už před týdnem v turecké Antalyi na turnaji WTA 125, tehdy však skončily ve čtvrtfinále. Druhý společný turnaj v této sezoně už ale dokázaly přetavit až v zisk trofeje. Byť by si sobotní vítězství určitě představovaly trochu jinak.

V průběhu turnaje se Kolodziejové se Siskovou povedlo vyřadit německo-rumunský pár Annu-Lenu Friedsamovou a Elenu Gabrielu Ruseovou, které porazily hladce 6:2, 6:4. V semifinále pak porazily Katarzynu Kawaovou a Bibiane Schoofsovou za 98 minut po setech 6:1, 6:7(6), 10:7.

V sobotu měly nastoupit k finálovému utkání proti Maďarkám Timee Babosové a Dalmě Galfiové. Galfiová už dopoledne absolvovala semifinále dvouhry, avšak za stavu 1:6 a 1:1 duel s Argentinkou Carleovou kvůli zranění skrečovala. Toto zranění pak bylo důvodem, proč nebyly maďarské tenistky schopné k finálovému utkání ve čtyřhře nastoupit. Kolodziejová se Siskovou tak získaly trofej bez boje.

Češky se na kurtu po obdržení trofejí nakonec přeci jen zdržely, zahrály si tenis s podavači míčků a také proti sobě, aby alespoň trochu vynahradily zklamání diváků z neuskutečněného souboje o titul.

Šestadvacetiletá Kolodziejová vybojovala svůj první titul z turnajů kategorie WTA 125. Díky triumfu v La Bisbal se posune o 11 pozic v deblovém žebříčku WTA na 70. místo.

Dvaadvacetiletá Sisková si polepší o sedm příček a vylepší si své kariérní maximum, kterým bude 79. pozice. Pro Siskovou se jedná o druhou trofej z této kategorie, první vybojovala loni po boku Polky Katarzyny Kawaové v italském Bari.