Dražba rakety wimbledonské šampionky. Vondroušová výdělek věnuje na charitu

- Jan Vojkůvka

Markéta Vondroušová věnovala podepsanou raketu, se kterou vyhrála loňský wimbledonský titul, na charitativní účely. Její raketa byla umístěna do aukce na webu dobrobot.cz a výdělek z této dražby poputuje společnosti EDA, která se specializuje na podporu rané péče pro rodiny dětí s vážným zrakovým a kombinovaným postižením.

Aukce rakety, se kterou Markéta Vondroušová loni v červenci získala ve Wimbledonu svůj premiérový grandslamový titul, byla spuštěna ve středu 6. března. Dražba skončí 20. března v 19 hodin.

Během prvních hodin internetové aukce se cena této rakety vyšplhala už přes 30 tisíc korun. Dobročinná aukční platforma Dobrobot si z částky vezme 5 % na zaplacení výdajů spojených s vedením webu a aukcí. Zbývající částka poputuje na bankovní konto společnosti EDA, která poskytuje podporu a pomoc rodinám, ve kterých vyrůstá dítě se zrakovým nebo s kombinovaným postižením do sedmi let věku.

Zájemci o raketu, se kterou světová sedmička Markéta Vondroušová vyhrála Wimbledon, se mohou přihlásit do aukce na tomto odkazu.