Menšík skončil těsně pod vrcholem. V odvetě za finále ze Sparty uspěl první nasazený

- Jan Vojkůvka

Jakub Menšík na druhý challengerový titul kariéry v australské Canbeře nedosáhl. V repríze loňského finále z pražské Stromovky tentokrát nestačil na Dominika Köpfera, s nímž prohrál za hodinu a 12 minut poměrem 3:6 a 2:6.

Pomyslnou třešničku na dortu za vydařeným turnajem se Menšíkovi vybojovat nepovedlo. Poté, co challengerem v Canbeře prošel bez ztráty setu až do finále, nezvládl poslední krok. V sobotu byl nad jeho síly Němec Köpfer.

Tohoto soupeře přitom ve finále challengeru už jednou porazil. Loni v květnu vybojoval titul na challengeru na pražské Spartě, kde tehdy na antuce německého soupeře porazil 6:4, 6:3. Na betonu v Canbeře se ale role obrátily.

V souboji s nejvýše nasazeným Němcem doplatil osmnáctiletý talent na neproměňování brejkbolů. Na příjmu Menšík promarnil všech šest příležitostí, které si v průběhu utkání vypracoval. Köpfer naopak na returnu uspěl ve čtvrté hře první sady a následně také ve třetím a pátém gemu druhého setu.

I tak může prostějovský rodák hodnotit úvodní týden nové sezony jako nadmíru povedený. V pondělním vydání žebříčku by se měl posunout na 144. místo, což znamená, že o tři pozice překoná své dosavadní osobní maximum. Köpfer by si měl polepšit ze 77. na 60. příčku.