Famózní Bejlek rozdrtila Francouzku a slaví největší titul kariéry!

- Radek Štohl

Sára Bejlek (134.) je k nezastavení! Sedmnáctiletá Češka dosáhla na druhý titul v řadě, především však slaví největší trofej dosavadní kariéry. Ve finále antukového turnaje WTA 125 v chilské Colině rozdrtila pátou nasazenou Diane Parryovou (91.), díky čemuž se v žebříčku posunula o 60 míst!

Bejlek vstupovala do solidně obsazeného podniku v roli nenasazené tenistky. I podle toho vypadal její těžký los. Postupně však na její raketě skončily Anna Bondárová (114.), Jekatěrine Gorgodzeová (341.), Panna Udvardyová (153.) a semifinalistka Roland Garros z roku 2020 Nadia Podoroská (75.). Hned tři z těchto hráček už nakoukly do elitní stovky.

V nedělním finále čelila páté nasazené Diane Parryové (91.). Podle papírových předpokladů to měla být vyrovnaná bitva, česká tenistka však ze zápasu udělala jednoznačnou záležitost. 

Mladá Češka hned ve druhé hře měla tři brejkboly v řadě, které ještě nevyužila, o dva gemy později však už slavila první úspěch na returnu. Ačkoliv tuto výhodu nedokázala využít, následně znovu získala brejk, krátce poté vedla už 5:2. Po obrovské bitvě v osmé hře navíc proměnila šestý setbol, za 39 minut získala úvodní sadu.

Ve druhém setu vybojovala brejk ve čtvrté hře, následně odvrátila stav 15:40 a hned pět šancí soupeřky. Servis si však uhájila, posléze znovu uspěla na returnu, díky čemuž se o chvíli později mohla radovat ze zisku největšího titulu kariéry.

Sára Bejlek byla před turnajem na 194. místě dvouhry, po zisku trofeje vyletěla o rovných 60 míst.

Talentovaná tenistka získala už sedmou trofej mezi dospělými, předchozích šest titulů na okruhu ITF. V letošní sezoně urvala třetí vavřín.

Challengery/WTA 125

LP Open by IND, Colina (ženy, CHI, 115 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Diane Parryová (FRA, 104.) – SÁRA BEJLEK (194.) 2:6, 1:6