Světová čtrnáctka přeruší kariéru. Brzy očekáváme náš malý zázrak, oznámila olympijská šampionka

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová čtyřka a olympijská šampionka z Tokia, Švýcarka Belinda Bencicová, přeruší svou profesionální kariéru. Má k tomu velmi radostný důvod. Se svým přítelem a kondičním trenérem Martinem Hromkovičem totiž čeká potomka.

Šestadvacetiletá Bencicová oznámila radostnou zprávu prostřednictvím sociálních sítí. „Brzy očekáváme náš malý zázrak. Nemůžeme se dočkat, až tě poznáme,“ připsala Švýcarka k fotografii, na které se svým přítelem drží v ruce dětské botičky.

Aktuální světová čtrnáctka, která v této sezoně vyhrála turnaje v Adelaide a Abú Zabí, přeruší kvůli těhotenství kariéru. Otázkou zůstává pouze to, jestli si od tenisu dá pauzu už nyní, nebo až po skončení Billie Jean King Cupu, na kterém budou Švýcarky příští týden obhajovat loňský titul a budou soupeřkami českého týmu v základní skupině.

V tuto chvíli je ovšem nepravděpodobné, že by Bencicová měla obhajovat zlatou olympijskou medaili z Tokia. Další olympijské hry se budou pořádat na přelomu července a srpna 2024 v Paříži. Jelikož ale není jisté, v jakém měsíci těhotenství se Bencicová nachází, nedá se v tuto chvíli predikovat, kdy by se mohla v příštím roce vrátit na dvorce.

Švýcarská hvězda odehrála letos poslední zápas v polovině září v americkém San Diegu. V úvodním kole prohrála s Aljaksandrou Sasnovičovou 3:6, 6:3, 2:6 a od té chvíle se na turnajových dvorcích neukázala. Pokud se rozhodne nenastoupit během BJK Cupu, bude její porážka v San Diegu posledním zápasem v tomto roce.