VIDEO: Publikum ve varu! Gasquet v Paříži vystřihl i rybičku, přesto slavil soupeř

- Marek Bartošík

Závěrečné Masters sezony na okruhu ATP baví i letos. Už úvodní kolo tisícovky v Paříži nabídlo dechberoucí souboje mezi Stanem Wawrinkou a Dominicem Thiemem nebo Richardem Gasquetem a Tommym Paulem. A právě utkání mezi domácím miláčkem Gasquetem a americkým univerzálem Paulem přivedlo energické pařížské publikum zcela právem do varu.

Tommy Paul vedl nad Richardem Gasquetem 0:6, 6:2, 5:2 a podával, takže byl blízko k nedramatickému vítězství. Francouzský veterán, v jehož arzenálu je fantastický jednoručný bekhend, se ale nevzdal a za mohutné podpory svých fanoušků smazal manko obou brejků.

Za stavu 5:5 a 30:0 se Gasquet vydal po křižném forhendu na síť. Paul kontroval pokusem o prohoz, sedmatřicetiletý Francouz však vystřihl fantastickou rybičku a trefil vítězný volej.

O pár chvil později si Gasquet v rozhodujícím tiebreaku vypracoval náskok 6:3 a celkem tři mečboly, ani jeden ale nevyužil. Nejvíce ho může mrzet situace za stavu 6:5, kdy spáchal dvojchybu. Šestadvacetiletý Paul tohoto zaváhání dokonale využil a tiebreak ovládl poměrem 8:6.