Turnaj mistryň: Vondroušová premiéru nezvládla, proti Šwiatekové neudržela náskok

- Redakce

Markéta Vondroušová si odbyla premiéru na Turnaji mistryň, který se letos hraje v mexickém Cancúnu. Dění ve skupině Chetumal začala soubojem s polskou světovou dvojkou Igou Šwiatekovou a po nadějném startu prohrála 6:7(3), 0:6. Vítězka US Open Coco Gauffová deklasovala ve stejné skupině Uns Džábirovou, jíž povolila jediný gem.

Vondroušová ztratila nadějné vedení
Markéta Vondroušová (6.) podlehla ve svém úvodním zápase na Turnaji mistryň Polce Ize Šwiatekové (2.) 6:7(3), 0:6. Češka dobře začala, měla výhodu dvou brejků a vedla 5:2, pak však Polka zpřesnila hru a v tiebreaku získala sadu ona. Polka zlepšila podání a začala rodačku ze Sokolova přehrávat. Nakonec Vondroušové ve druhém setu nepovolila ani jeden gem.

„Do stavu 5:2 jsem hrála dobře, Iga hůře servírovala, pak objevila, že může podávat ‚kick‘ a zatáčku ven z dvorce. Uvědomila si, že to v těchto podmínkách bude dobře fungovat. Neudělala jsem tam něco vyloženě blbě, ale ona se pak chytla a začalo to být na jednu bránu,“ hodnotila česká tenistka.

Na Vondroušovou, která se Šwiatekovou prohrála i třetí vzájemné utkání na elitním okruhu, čekají v základní skupině Chetumal ještě souboje s Američankou Coco Gauffovou a Tunisankou Uns Džábirovou.

Gauffová povolila Džábirové jediný gem
Vítězka US Open Coco Gauffová (3.) pokračuje ve vynikající formě i v Cancúnu. Ve svém úvodním zápase na Turnaji mistryň porazila Uns Džábirovou (7.) 6:0, 6:1. Zápas byl za stavu 6:0, 1:0 přerušen kvůli dešti a po návratu na kurty Tunisanka získala svůj jediný gem v zápase, a to při svém podání.

Program 2. hracího dne
Dvouhra
Skupina Chetumal
Iga Šwiateková (POL, 2.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (6.) 7:6(3), 6:0
Coco Gauffová (USA, 3.) – Uns Džábirová (TUN, 7.) 6:0, 6:1

Čtyřhra
Skupina Maya Ka'an
Hunterová (AUS), Mertensová (BEL) – Aojamaová, Šibaharaová (obě JPN) 6:4, 6:2

Skupina Mahahual
Krawczyková (USA), Schuursová (NED) – Melicharová-Martinezová (USA), Perezová (AUS) odloženo