Lehečka v Paříži příznivého losu nevyužil, prohrál s o čtrnáct let starším Bautistou

- Filip Lefenda

Jiří Lehečka podlehl na závěrečné tisícovce sezony v Paříži 4:6 a 2:6 Robertu Bautistovi, a dvouhra tak pro něj v hale Bercy skončila hned v úvodním kole. Ve francouzské metropoli bude žebříčkově nejlepší Čech startovat po boku Američana Sheltona ještě ve čtyřhře.

Rodák z Mladé Boleslavi vstupoval do zápasu v roli papírového favorita, velmi rychle ale nabral manko dvou brejků. Poté se mu sice povedlo snížit na rozdíl jediného gemu, od zkušeného pětatřicetiletého Španěla už ale v pondělí na příjmu další možnosti nedostal.

Ještě mnohem markantnější rozdíl byl mezi oběma aktéry ve druhém dějství. Bautista prohrál za celou sadu při vlastním podání jediný fiftýn, a to ještě vinou dvojchyby. Lehečka naopak dvakrát servis ztratil a ve zbylých dvou gemech musel shodně odvracet brejkbol.

Bautista měl být pro jednadvacetiletého Čecha příjemným soupeřem na rozehrání. Bývalý devátý hráč světa zaznamenal před tímto týdnem poslední výhru na elitním okruhu v červnu. Na turnajovém kolotoči se v poslední době trápí i Lehečka, jenž prohrál sedm z posledních devíti zápasů.

Rolex Paris Masters (muži, FRA, 5 779 335 EUR, tvrdý povrch – hala)
1. kolo dvouhry
JIŘÍ LEHEČKA (30.) – Roberto Bautista Agut (ESP, 66.) 4:6, 2:6