Ve čtvrtfinále proti Siniakové nenastoupila. Siegemundová obětovala singl kvůli boji o Turnaj mistryň

- Jan Vojkůvka

Zajímavé rozuzlení přinesl nedělní program na čínském turnaji WTA v Nan-čchangu. Německá tenistka Laura Siegemundová (na snímku vpravo), která v pátek nenastoupila do čtvrtfinálového utkání dvouhry proti Kateřině Siniakové, dál bojovala po boku Very Zvonarevové ve čtyřhře a po zisku titulu si zajistila se svou parťačkou postup na Turnaj mistryň v Cancúnu. Její taktika se dokonale vyplatila.

Pětatřicetiletá Siegemundová letos nehraje v singlu vůbec špatně a po více než dvou letech se prodrala zpět do první světové stovky. O úspěch přitom bojovala i tento týden v Nan-čchangu, kde prošla do druhého čtvrtfinále v řadě a měla vyzvat Kateřinu Siniakovou.

Česká tenistka, která nakonec celý turnaj vyhrála, se ovšem nemusela s rozjetou Němkou utkat. Siegemundová se totiž ze singlu před čtvrtfinále odhlásila. Důvodem přitom nebylo nějaké zranění, v turnaji naopak pokračovala ve čtyřhře.

Hlavním důvodem k tomuto odhlášení bylo, že se Siegemundová chtěla soustředit právě na debl se Zvonarevovou. A nakonec se ukázalo, že učinila velmi dobře. V sobotním semifinále totiž německo-ruská dvojice udolala ve třech setech Rachimovovou se Sasnovičovou a v nedělním finále si pak poradila s turnajovými čtyřkami z Japonska Hozumiovou a Ninomijaovou.

Finálové vítězství 6:4, 6:2 nevyneslo Siegemundové se Zvonarevovou jen třetí společný titul v této sezoně, ale především jim na poslední chvíli zajistilo pozvánku na závěrečný Turnaj mistryň v Cancúnu! Německo-ruský pár pronikl mezi osm nejlepších párů sezony a rozesmutnil americko-kanadskou dvojici Taylor Townsendovou a Leylah Fernandezovou, která za postupem do Cancúnu zaostala o pouhých 15 bodů.

Siegemundová se Zvonarevovou v Cancúnu doplní dalších sedm kvalifikovaných párů, kterým vévodí americká dvojice Jessica Pegulaová s Coco Gauffovou. Na WTA Finals se představí také Češky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, australsko-belgická dvojice Storm Hunterová s Elise Mertensovou, Japonky Šuko Aojamaová s Enou Šibaharaovou, nizozemsko-americké duo Demi Schuursová s Desirae Krawczykovou, kanadsko-novozélandský pár Gabriela Dabrowská s Erin Routliffeovou a americko-australská dvojice Nicole Melicharová s Ellen Perezovou.