Denní menu, 7.10.2023: Bouzková je ve finále v Pekingu! Macháč vyhrál i pojedenácté

- Redakce

Jiří Lehečka se v sobotu své premiéry na turnaji Masters v čínské Šanghaji nedočkal. Utkání s Diegem Schwartzmanem muselo být kvůli dešti odloženo na neděli. Marie Bouzková a Sara Sorribesová Tormová postoupily do finále čtyřhry na tisícovce v Pekingu. Tomáš Macháč si ve francouzském Mouilleronu-Le-Captif poradil s domácím Lucasem Poullainem, vyhrál jedenáctý zápas v řadě a postoupil do dalšího finále. Zdeněk Kolář vybojoval svůj devatenáctý deblový titul na okruhu ATP Challenger Tour.

Češi v akci

Macháč je potřetí v řadě ve finále!
Tomáš Macháč (96.) dál potvrzuje úžasnou formu, kterou našel už na začátku září. Ve francouzském Mouilleronu-Le-Captif vybojoval postup do třetího finále v řadě a spolu s Davis Cupem protáhl svou vítěznou šňůru na jedenáct zápasů. V sobotu si poradil s domácím Lucasem Poullainem (282.), kterého porazil za 74 minut 6:4, 6:0.

Macháč, jenž v Mouilleronu-Le-Captif ztratil prozatím jen jeden set v prvním kole s Nizozemcem Gijsem Brouwerem, si o druhý titul v řadě zahraje s Britem Arthurem Ferym, kterému náleží až 319. místo na žebříčku ATP.

Více se utkání věnujeme zde.

Bouzková je ve finále v Pekingu
Marie Bouzková a Španělka Sara Sorribesová Tormová vybojovaly postup do finále turnaje WTA v Pekingu! Na tamní tisícovce deklasovaly v semifinále Brazilky Ingrid Gamarrovou Martincovou a Luisu Stefaniovou za hodinu a 14 minut dvakrát 6:2.

Česko-španělská dvojice během střetnutí odvrátila všech šest brejkbolů soupeřek. Na returnu naopak Bouzková se Sorribesovou Tormovou proměnily čtyři z šesti příležitostí k brejku.

V nedělním finále si zahrají s tchajwansko-mexickou dvojicí Chao-čching Čchan a Giulianou Olmosovou.

Více se utkání věnujeme zde.

Kolář vyhrál challenger v Lisabonu
Zdeněk Kolář a Karol Drzewiecki zvítězili v sobotním finále na challengeru v portugalském Lisabonu. Druzí nasazení porazili portugalský pár Jaime Fariu a Henriqua Rocha za hodinu a 17 minut po setech 6:2, 7:6(5).

Šestadvacetiletý Kolář vybojoval v této sezoně svůj druhý titul, celkově vyhrál čtyřhru už na devatenáctém challengeru v kariéře.

Více se utkání věnujeme zde.

Urbanová vyhrála debl v Šibeniku
Podnik ITF v chorvatském Šibeniku má českou šampionku. Lucie Urbanová spolu s Černohorkou Teou Nikčevičovou vyhrály v sobotu turnaj ve čtyřhře. Ve finále na tamní antuce porazily Němky Marii Vogtovou a Evu Marii Voracekovou 7:5, 7:6(4). 

Pro teprve sedmnáctiletou Urbanovou, která na juniorském okruhu ITF vyhrála doposud pět singlových a hned jedenáct deblových titulů, se jedná o premiérovou trofej mezi profesionálkami.

Více se utkání věnujeme zde.

Krumich si v Bulharsku zahraje o titul
Martin Krumich (617.) na pětadvacítce v bulharském Pazardžiku postoupil do svého druhého finále v této sezoně. Dvacetiletý český tenista zvládl na antukové akci pod hlavičkou ITF v sobotu porazit šestého nasazeného Erica Vanšelbojma (402.) za hodinu a 53 minut po setech dvakrát 6:4. V duelu plném brejků sice Krumich ztratil třikrát podání, ale na returnu se naopak prosadil hned pětkrát a v koncovkách obou sad byl lepším hráčem.

Slavíková do premiérového finále neprošla
Pouť české kvalifikantky Emmy Slavíkové, která prozatím nefiguruje na žebříčku WTA, v rakouském Bad Waltersdorfu skončila před branami finále. Dvacetiletá Češka nenašla recept na šestou nasazenou Julii Stamatovovou (741.) z Bulharska, které podlehla za 68 minut hry po setech 1:6, 4:6.

Hindová v Šibeniku neuspěla
Druhá nasazená Denisa Hindová (615.) v semifinále turnaje ITF v chorvatském Šibeniku vítězství nevybojovala. O postup do finále marně bojovala s turnajovou čtyřkou Janou Bojovičovou (699.) ze Srbska, které podlehla za hodinu a osm minut 3:6, 1:6.

ATP/WTA

Rolex Shanghai Masters (muži, CHN, 8 800 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
JIŘÍ LEHEČKA (30.) – Diego Schwartzman (ARG, 130.) odloženo

China Open, Peking (ženy, CHN, 8 127 389 USD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) – Gamarrová Martinsová, Stefaniová (obě BRA) 6:2, 6:2

Challengery

Open de Vendée, Mouilleron Le Captif (muži, FRA, 118 000 EUR, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
TOMÁŠ MACHÁČ (96.) – Lucas Poullain (FRA, 282.) 6:4, 6:0

Del Monte Lisboa Belém Open, Lisabon (muži, POR, 73 000 EUR, antuka)
Finále čtyřhry
Faria, Rocha (oba POR) – Drzewiecki (POL), KOLÁŘ 2:6, 6:7(5)

ITF World Tennis Tour

Favorit Cup 2023, Pazardžik (muži, BUL, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Eric Vanšelbojm (UKR, 402.) – MARTIN KRUMICH (617.) 4:6, 4:6

W15 Bad Waltersdorf (ženy, AUT, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
EMMA SLAVÍKOVÁ (-) – Julia Stamatovová (BUL, 741.) 1:6, 4:6

Šibenik Open 2023 (ženy, CRO, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Jana Bojovičová (SRB, 699.) – DENISA HINDOVÁ (615.) 6:3, 6:1

Finále čtyřhry
Nikčevičová (MNE), URBANOVÁ – Vogtová, Voraceková (obě GER) 7:5, 7:6(4)