Největší finále kariéry! Bouzková si se španělskou kamarádkou zahraje o titul v Pekingu

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková a Španělka Sara Sorribesová Tormová vybojovaly postup do finále turnaje WTA v Pekingu! Na tamní tisícovce deklasovaly v semifinále Brazilky Ingrid Gamarrovou Martinsovou a Luisu Stefaniovou za hodinu a 14 minut dvakrát 6:2. Pro Bouzkovou se jedná o největší finále kariéry.

Pětadvacetiletá Bouzková přicestovala do Pekingu s cílem vybojovat zajímavý výsledek především ve dvouhře. Po postupu do třetího kola na US Open si naordinovala takřka měsíční zápasovou pauzu a do Číny vyrazila plná čerstvé energie.

Jenže úvodní kolo pekingské tisícovky jí připravilo nepříjemné překvapení. S kazachstánskou tenistkou Julií Putincevovou, která se musela do hlavní soutěže prodrat skrz kvalifikaci, padla ve dvou setech. Zklámání z dvouhry si ovšem dokonale napravila ve čtyřhře.

Do turnaje v deblu nastoupila Bouzková po boku své kamarádky Sary Sorribesové Tormové, se kterou v této sezoně prošla už do semifinále Wimbledonu či čtvrtfinále Roland Garros. A v Pekingu prozatím nenašly přemožitelky. Zatím nejdominantnější výkon předvedly Bouzková se Sorribesovou Tormovou právě v sobotním semifinále.

Česko-španělská dvojice během střetnutí s Gamarrovou Martinsovou a Stefaniovou odvrátila všech šest brejkbolů soupeřek. Na returnu naopak Bouzková se Sorribesovou Tormovou proměnily čtyři z šesti příležitostí k brejku a za 74 minut se mohly radovat z postupu.

V nedělním finále si Bouzková se Sorribesovou Tormovou zahrají s tchajwansko-mexickou dvojicí Chao-čching Čchan a Giulianou Olmosovou.