US Open: Král Novak! Hvězdný Srb nedal Medveděvovi šanci a získal 24. grandslamový titul

- Redakce

Poslední den US Open přinesl vyvrcholení mužské dvouhry. Novak Djokovič ve finále bez větších problémů oplatil Daniilu Medveděvovi porážku z roku 2021, zvítězil ve třech setech a získal svůj 24. grandslamový titul, čímž vyrovnal dosavadní rekord Margaret Courtové.

Djokovič vybojoval 24. grandslamový titul v kariéře!
Novak Djokovič (2.) znovu přepisuje historii. Srbský tenista si počtvrté v kariéře podmanil US Open a získal svůj 24. grandslamový titul, čímž vyrovnal dosavadní rekord Margaret Courtové. Bělehradský rodák ve finále amerického turnaje velké čtyřky přehrál Daniila Medveděva (3.), a to za tři hodiny a 17 minut po setech 6:3, 7:6(5) a 6:3.

Svému soupeři tak oplatil porážku z roku 2021, kdy mu na stejném podniku podlehl v souboji o titul ve třech sadách. Úvodní dějství rozhodl hned druhý gem, když Djokovič Medveděva brejkl čisto hrou, načež sadu bez větších problémů dopodával.

Dramatickou zápletku si oba tenisté pro diváky přichystali ve druhém setu, kde si oba drželi svůj servis až do tiebreaku. V něm si hráč z Moskvy utvořil vedení 3:1, jenže o něj vzápětí přišel. Daniil Medveděv, jenž si nechával mezi sety ošetřovat rameno, se na větší odpor už nezmohl. Oponentovi sice dokázal vzít ve třetí sadě servis, o ten svůj však přišel hned dvakrát.

Čtyřhru s podmanily Dabrowská s Routliffeovou
Kanadsko-novozélandská dvojice Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová získala své premiérové grandslamové prvenství v ženské čtyřhře. Kanaďanka s Novozélanďankou udolaly ve finále US Open Němku Lauru Siegemundovou s Věrou Zvonarevovou, a to za dvě hodiny a 15 minut po setech 7:6(9) a 6:3.

Dabrowská s Routliffeovou si prožily největší krizi v tiebreaku první sady, kde odvracely dva setboly. Složitou situaci ale ustály a dostaly se do vedení, která ve druhém dějství potvrdily.

Finále dvouhry mužů
Daniil Medveděv (3.) – Novak Djokovič (SRB, 2.) 3:6, 6:7(5), 3:6

Finále čtyřhry žen
Dabrowská (CAN), Routliffeová (NZL) – Siegemundová (GER), Zvonarevová (-) 7:6(9), 6:3

Kompletní program a výsledky dne naleznete na oficiálním webu turnaje.