Zápas jako z partesu! Loby asi nešly zahrát líp, trenér byl nadšený, raduje se Vondroušová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Sotva lepší výkon mohla předvést Markéta Vondroušová ve druhém kole Wimbledonu proti světové dvanáctce Veronice Kuděrmetovové. Ze svého repertoáru vytáhla v pravou chvíli kraťas, lob, čop, náběh na síť nebo rychlejší úder od základní čáry. Výsledek 6:3 a 6:3 po hodině a půl hry je pro ranařku Kuděrmetovovou poměrně krutý, Vondroušová ale může být nadšená. Turnajové maximum si vylepšila vskutku stylově a v souboji o osmifinále ji čeká rozjetá Chorvatka Donna Vekičová (21.).

S takovým výkonem můžete být maximálně spokojená, že?
Byl to jeden z nejlepších zápasů, které jsem na trávě odehrála. Utkání bylo těžké, i když skóre vypadá dobře. Věděla jsem, že ona skvěle podává, je agresivní a má dobrou hru na trávu. Nechtěla jsem s ní vyměňovat zezadu a chtěla jsem jí to zhnusit, aby nevěděla, co přijde. Myslím, že se mi to dařilo dobře.

Co vám říkal trenér Jan Hernych, který sám býval velmi dobrým travařem?
Byl nadšený už po prvním kole. Já jsem byla před trávou pesimistická a říkala jsem: Teď to bude pár zápasů a půjdeme na beton. On odpověděl, ať mám otevřenou mysl a zkouším si. Pomáhá mi to zůstávat v klidu. Teď jsem na trávě celkově lepší a myslím, že i dobře servíruju, což je moc důležité.

Na returnu jste evidentně sázela na agresivitu…
Věděla jsem, že do toho musím jít, protože ona míče ze zadní čáry dobře blokuje. Je nepříjemné se pak z toho dostávat. Před zápasem jsme se domlouvali, že to musím zkoušet a že do toho musím chodit.

Jak vám tam dnes padaly loby?
Dobře! (směje se) Ty byly důležité. Takhle to většinou hraju a věřím si na ně. Na trávě je sice všechno níž a ještě foukalo, ale myslím, že ty loby asi nešly zahrát líp.

Utkání bylo velmi bohaté na shody. Kolik jich asi bylo?
Strašně moc. Na to, že zápas skončil dvakrát 6:3, jsme hrály docela dlouho. Při jejím servisu jsme hrály hodně, ve druhém setu jsem měla snad pokaždé brejkboly. Celkově jsem to zvládla hodně dobře.

Ve třetím kole bude vaší soupeřkou Donna Vekičová, finalistka travnaté pětistovky z Berlína. Co od této výzvy čekat?
Los je samozřejmě těžký, ale ve třetím kole už si nemůžu moc vybírat. Zkusím se na utkání připravit a hrát svou hru, která tady zatím funguje.

Wimbledon (GBR, 44 700 000 GBP, tráva)
2. kolo dvouhry žen
Veronika Kuděrmetovová (12.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (42.) 3:6, 3:6