Další stopka kvůli zranění. Něco je špatně s kyčlí, hlesla zklamaná Muchová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Už od začátku utkání to nebyla ta Karolína Muchová, která nedávno rozdávala radost na antukových dvorcích Roland Garros. Finalistka pařížského grandslamu naskočila do travnatého Wimbledonu „z voleje“, což negativně ovlivnilo její herní i pohybovou jistotu. Po prohraném prvním setu dokázala proti šikovné a zároveň agresivní Němce Jule Niemeierové ještě srovnat. Když ale zkraje třetí sady prohrávala 0:2 a 15:15, při protipohybu podklouzla a to prakticky znamenalo konec. „Ještě neznám rozsah zranění, ale něco je špatně s kyčlí. Snad nejde o nic vážného,“ uvedla po porážce 4:6, 7:5 a 1:6 Muchová.

Karolína Muchová je dvojnásobnou čtvrtfinalistkou Wimbledonu z let 2019 a 2021. Letos ani loni se však vinou nepříznivých okolností neradovala ze žádné výhry na svém nejoblíbenějším povrchu. Ten ji navíc zkraje třetího setu prvního kola zradil a talentem obdarovaná tenistka si přivodila zranění.

„Sice to ovlivnilo zápas, ale i bez zranění by bylo těžké zvítězit. Soupeřka hrála solidně, kredit pro ni. Po pádu už jsem nebyla stoprocentní. Bolela mě i záda. Je to prostě zklamání,“ litovala Muchová. „Hrály jsme dlouho, přes dvě hodiny, když jsem upadla. Už jsem byla unavenější a dostávala se do extrémních pozic. Ale to se na trávě stává.“

Muchové rozhodně nepomohlo ani odkládání původně úterního zápasu kvůli dešti. Zatímco třeba Iga Šwiateková a Darja Kasatkinová už postoupily do třetího kola, česká hráčka stále čekala na vstup do turnaje. A trénovat musela i v hale na tvrdém povrchu.

„Bylo zvláštní nastoupit k prvnímu kolu až čtvrtý den grandslamu. Nikdy se mi to nestalo. Minulé dny jsem čekala na zápas od rána do večera, zrušili ho vždy až po šesté večer. Včera jsem si říkala, že ještě pár dní a budu už ve druhém týdnu na grandslamu, aniž bych se dotkla balónu,“ hodnotila i s dávkou nadhledu Muchová.

Jinak ale v jejím projevu na tiskovce logicky dominovalo zklamání. Na svém nejoblíbenějším grandslamu skončila stejně jako loni už v prvním kole. A k tomu Londýn nebude opouštět zdravotně fit.

„Určitě si dám nějakou dovču a aspoň na pár dní odložím rakety. Trošku se zresetuju. Potom se připravím na Montréal, Cincinnati a New York. Beton mi sedí, začátek sezony mi na něm vyšel. Těším se a doufám, že se vrátím na vítěznou vlnu,“ uzavřela Muchová.

Wimbledon (GBR, 44 700 000 GBP, tráva)
1. kolo dvouhry žen
KAROLÍNA MUCHOVÁ (16.) – Jule Niemeierová (GER, 103.) 4:6, 7:5, 1:6