Vysoké Tatry fungovaly! Trpělivá Krejčíková ustála tlak a oslavila první výhru v BJKC

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BELEKU – Chybějící díl do kariérní skládačky doplněn! Barbora Krejčíková (12.) oslavila své první singlové vítězství v Poháru Billie Jean Kingové, když v tureckém Beleku přehrála houževnatou Ukrajinku Katarinu Zavackou (261.) 6:4 a 6:3. Česká favoritka několikrát použila ve větrných podmínkách i speciální taktiku Vysoké Tatry, jak ji na loňském Australian Open nazval trenér Aleš Kartus. „Fungovala! Byla docela dobrá,“ usmívala se při povídání s českými novináři Krejčíková.

Rozdíl mezi vámi a Katarinou Zavackou činí skoro 250 míst v žebříčku, Ukrajinka vám ale dlouho vzdorovala. V čem byl zápas těžký?
Hrála jsem po dlouhé době na antuce, na níž jsou delší výměny a víc horších odskoků. Funguje víc čop a změna rytmu než na betonu, na kterém si můžu víc pomoct servisem. Teď to bylo spíš o trpělivosti.

Jak náročné bylo příliš nemyslet na to, že hrajete o první singlovou výhru v BJKC?
Je těžké zvládat emoce, ale přece jenom nějaké zkušenosti mám. Jako jednička jsem hrála před rokem a půl. V mé kariéře se stalo hodně věcí, ale první vítězství v týmové soutěži je výjimečné. Mám obrovskou radost, že jsem přinesla poprvé bod do šatny.

Proti Zavacké jste opakovaně vytáhla eso z rukávu v podobě vysokých úderů. Do jaké míry dnes taktika Vysoké Tatry fungovala?
Fungovala! (usmívá se) Byla docela dobrá. Musím na ní ještě trochu zapracovat, ale ty míče, které bylo potřeba zahrát Vysokými Tatrami, se povedly.

Jaká byla euforie po mečbolu, jenž jste proměnila vítězným volejem?
Ten volej byl tak nahraný, že jsem ho fakt nechtěla zkazit. Byla jsem ráda, že tam zapadl, mohla jsem na kapitána ukázat pěst a jít slavit. Nevěděla jsem ale, co mám po zápase dělat. Vím, že si celý tým plácáme, ale dál jsem nevěděla.

Tady v Beleku vám fandili členové týmu i desítky fanoušků, kteří zaplnili přistavěnou tribunu. Jak jste vnímala zápasovou atmosféru?
Cítila jsem se dobře. Mám ráda, když takto fanoušci fandí. Je ale pravda, že když hraju zápas a soustředím se, moc to nevnímám. Tady je to jiné v tom, že máme i realizační tým, který se o nás snaží celý týden co nejlíp postarat a připravit nás. O to víc se radost násobí.

Kvalifikace Poháru BJK, Belek (TUR)

Ukrajina – Česko
Katarina Zavacká (261.) – Barbora Krejčíková (12.) 4:6, 3:6


Galerie