BTC Brno Cup: Kolodziejová i Šumová válely. Čeká nás české finále!

- David Soumar

Semifinále, která byla na programu v sobotu, nabídla zápas s českou účastí. Domácí příznivce potěší, že se do semifinále prokousaly obě domácí hráčky. Nejdříve hladce přes Carolinu Wernerovou prošla Miriam Kolodziejová, aby pak její úspěch v bitvě s Polkou Chwalinskou napodobila Diana Šumová.

Diana Šumová se do semifinále dostala mimo jiné i díky skreči první nasazené Barbory Krejčíkové. Ta duel vzdala za stavu 3:6 a 0:3, trápila ji bolest nohy. 

S polskou soupeřkou si tak Šumová neměla co vyčítat. Teprve 14leté naději v předchozím kole zápas soupeřka taktéž skrečovala. Monika Kilnarová duel ukončila za téměř totožného stavu jako Krejčíková – 3:6 a 0:4 z pohledu české hráčky.  

Obě hráčky tak měly dost energie a v semfiniále se mohla strhnout porádná bitva. A taky že ano. Přes dvě a čtvrt hodiny strávily obě tenistky na kurtu. Po dvou setech měla na svém kontě jak Šumová, tak Chwalinská jednu úspěšnou sadu. Rozhodovat se tak muselo až ve třetím setu. Ten česká bojovnice zvládla na výbornou a už může vyhlížet finále. 

To Miriam Kolodizejová se ve čtvrtfinále vskutku nadřela. Kvalifikantka Nikola Tomanová s ní svedla třísetovou bitvu. České hráčce ale ve semifinále síly zřejmě nescházely. Němka Wernerová sice turnajem procházela vcelku hladce, „Miri“ ji však vystavila stopku. 

Kolodziejová své semifinále nijak neprotahovala. Německou soupeřku vyprovodila po setech 6:2 a 6:4. K celkovému vítězství jí tak chybí poslední krok. 

Semifinále dvouhry
Maja Chwalinská (POL) – DIANA ŠUMOVÁ 4:6, 6:4, 3:6
MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (8) – Caroline Wernerová 6:2, 6:4

BTC Brno Cup 2016 den po dni

23. 9. BTC Brno Cup: Krejčíková i Kilnarová skrečovaly. Češky oslavily úspěch v deblu

22. 9. BTC Cup Brno 2016: Šest domácích hráček prošlo do čtvrtfinále

21. 9. BTC Brno Cup: Šest českých hráček postoupilo přes úvodní kolo

20. 9. BTC Brno Cup: Uspěla Kilnarová a Laboutková s Tomanovou. Kvarteto doplnila Žovincová

19. 9. BTC Brno Cup: V pondělí byly na programu závěrečné kvalifikační boje. Uspěla pětice Češek

18. 9. BTC Brno Cup: Finále kvalifikace si zahraje deset domácích hráček