Livesport Prague Open: Pantůčková slaví třetí letošní titul, první z domácího prostředí

- Jan Vojkůvka

Vista Resort Club na Praze 5 čekalo v neděli vyvrcholení místního turnaje ITF, který po více než dvouhodinovém finále ovládla domácí Magdaléna Pantůčková, která porazila Rumunku Andreiovou 6:2, 6:7, 6:2.

Třetí finálové utkání v sezoně a třetí turnajový titul! Z Magdalény Pantůčkové se stává přebornice ve finálových vítězstvích, po triumfech v Bolu a Čakovci se zadařilo teprve sedmnáctileté hráčce ovládnout i domácí turnaj v Praze - Livesport Prague Open.

Třetí titul Pantůčkové, opět z desítkového turnaje ITF, se rodil ztuha. V prvním setu sice první nasazená tenistka potvrzovala roli favoritky proti Rumunce Andreiové a díky třem sebraným servisům soupeřku porazila 6:2, ale v sadě druhé ji zcela odešel servis.

I když spravedlivější by bylo zmínit, že Andreiová byla trpělivější na returnu a méně chybovala. Pantůčková po celý set musela dotahovat ztráty brejku. Napřed z 1:3 srovnala na 3:3, ale opět přišla o podání, což napravila okamžitým rebrejkem. To se opakovalo i v dalších gemech - v deváté hře ztratila, v desáté rebrejkla, v jedenácté ztratila a ve dvanácté rebrejkla. Dotáhla tak set do zkrácené hry, v níž ale Andreiová už dobře rozehraný druhý set nepustila, vyhrála 7:4 a vynutila si třetí dějství.

V něm už však opět Magdaléna dominovala dvorci a s urputností sobě vlastní se dostala až do komfortního náskoku 5:0 a mohla podávat na vítězství. Andreiová sice v šesté hře na returnu obrala Pantůčkovou o podání a vyhnula se kanáru, přičemž poprvé od začátku druhé sady udržela i vlastní servis, ale mladší ze sester Pantůčkových už se nenechala o zasloužený triumf připravit, vyhrála 6:2 a mohla se radovat z prvního domácího titulu mezi dospělými.

Finále dvouhry žen
MAGDALÉNA PANTŮČKOVÁ - Laura-Ioana Andreiová (ROU) 6:2, 6:7 (4), 6:2

Liversport Prague Open den po dni

10.9. Livesport Prague Open: Pantůčková prošla do finále
9.9. Livesport Prague Open: Pantůčková postoupila ve dvou setech, Kolodziejová s Kolářovou dohrály
8.9. Livesport Prague Open: Pantůčková i Kolodziejová postupují, Vaňková svůj zápas skrečovala
7.9. Livesport Prague Open: Jednička Pantůčková postupuje, dál prošly i další tři Češky
6.9. Livesport Prague Open: Vaňková, Tomanová a další tři Češky postupují do druhého kola
5.9. Livesport Prague Open: Posledním kolem kvalifikace prošlo do hlavní soutěže pět Češek 
4.9. Livesport Prague Open: Osmička českých tenistek vybojovala kvalifikační finále