Djokovič otevřeně: Navrátilová mi pomohla v těžkých chvílích

- Jan Havlovic

Novak Djokovič je opět ve světové formě a připraven na další výzvy. Během jeho dlouhé kariéry však přišly momenty, během kterých srbská tenisová hvězda uvažovala nad motivací do další části kariéry. „V době, kdy jsem držel všechny grandslamy, jsem si tenis užíval, ale hrát pro mě byl boj. Tehdy mi pomohla Martina Navrátilová,“ přiznal Djokovič na tiskové konferenci v Londýně.

„Před lety, kdy jsem vyhrál Roland Garros a držel všechny grandslamy, jsem se zamýšlel nad tím, zdali už jsem nedosáhl úplného vrcholu,“ vrátil se Djokovič na tiskové konference do situace před pár lety.

Tehdy Djokovič kraloval mužskému tenisu a srbská tenisová legenda byla jen těžko k poražení. Právě dominance nad tenisovým světem Djokovičovi vnukla myšlenky, zdali je ještě v tenise něco, čeho by mohl dosáhnout. Tehdy měl všechno – grandslamy, pozici světové jedničky i karierní gradnslam. „Nečekal jsem, že se mi to někdy stane, abych musel sám sebe motivovat do další práce,“ vzpomíná jednatřicetiletý Srb.

„Nikdy jsem neztratil zápal pro hru, tréninky jsem si užíval, ale pokračovat v objíždění turnajů byl pro mě boj,“ říká vítěz čtrnácti grandslamových trofejí.

Djokovič se začal v těžkých chvílích obracet na kolegy z ostatních sportovních oborů. „S některými jsem mluvil. Každý má během své kariéry některé horší období. Hodně mi pomohla Martina Navrátilová,“ přiznal Djokovič.

„Byla ke mně hodně milá a strávili jsme spolu nějaký čas. Martina se snažila, abych našel novou motivaci a našel způsoby, jak sám sebe inspirovat do další práce,“ ohlíží se.

Setkání s legendou československého tenisu zjevně pomohlo. Djokovič se dostal přes těžkou fázi kariéry, překonal nepříjemné zdravotní problémy se zápěstím a je znovu na vrcholu. Po triumfech na Wimbledonu a US Open útočí na v pořadí třetí velkou trofej. Na právě probíhajícím Turnaji mistrů je horký favorit na titul.

Djokoviče čeká úvodní duel v Londýně již v pondělí večer. Na úvod vyzve světová jednička Američana Johna Isnera, který je na Turnaji mistrů poprvé v kariéře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Thank you ? Hvala ???

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole),Lis 11, 2018 v 12:39 PST