WTA

Turnaj mistryň: Plíšková porazila Kvitovou a je v semifinále, v deblu Češky řádily

- Jan Havlovic

České derby pro Karolínu Plíškovou! Světová osmička poprvé na okruhu WTA vyzrála na Petru Kvitovou a jako první si zajistila místo v semifinále Turnaje mistryň. Do akce jdou také české deblistky – v semifinále jsou už Barbora Strýcová s Andreou Sestini Hlaváčkovou. Odpoledne si představily v Singapuru také novopečené světové jedničky Krejčíková se Siniakovou, které porazily hladce krajanku Květu Peschkeovou a Američanku Nicole Melichaovou.

Plíšková slaví premiérový skalp Kvitové – 6:3, 6:4
V rámci druhého duelu čtvrtečního programu se dostaly na dvorec v Singapore Indoor Stadium dvě největší české tenisové hvězdy. Petra Kvitová bojovala v duelu proti Karolíně Plíškové o zachování šance na postup do semifinále. Hned po prvním setu bylo však jasné, že česká tenisová jednička skončí ve skupině. 

Plíšková totiž vyhrála první set v poměru 6:3, nicméně do druhé sady vstoupila lépe Kvitová, když vedla 3:0. Poté si světová osmička zavolala na poradu svou trenérku Australanku Stubbsovou, která svou svěřenkyni ideálně namotivovala. 

Světová osmička zpřesnila hru a díky dvěma rychlým brejkbolům si vytvořila rozhodující náskok a při vlastním servisu utkání také uzavřela. Plíšková si připsala první skalp Petry Kvitové na okruhu WTA a podruhé v řadě si na Turnaji mistryň zahraje semifinále!

Sestini Hlaváčková se Strýcovou prolétly do semifinále – 6:1, 6:2
Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou prolétly do semifinále letošního ročníku Turnaje mistryň. Plzeňská tenisová dvojice si v ranním čtvrtfinálovém duelu hravě poradila se slovinsko-španělskou dvojicí Klepacová, Martinézová-Sanchézová za 73 minut po setech 6:1 a 6:2. Český tenis má tak jistotu, že ve finále bude mít alespoň jednu reprezentantku. „Angry Birds“ totiž v semifinále narazí na dvojici Krejčíková/Siniaková.

„Hrály jsme od začátku skvěle a soustředily jsme se na svou hru,“ hodnotila Barbora Strýcová v pozápasovém rozhovory, na který si tenisty oblékly speciální trička s motivem Angry Birds. „Red je Andy, což je lídr a já jsem Chuck,“ vysvětlovala Strýcová. (více ZDE)

Jedničky Krejčíková se Siniakovou porazily krajanku 6:1, 6:4
Úspěšný český den v Singapuru podtrhly v samém závěru i čerstvé světové jedničky. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si na Turnaji mistryň zajistily postup do semifinále v souboji se svou krajankou Květou Peschkeovou a Američankou Nicole Melicharovou. Favoritky střetnutí zvítězily 6:1, 6:4.

Krejčíková se Siniakovou si postupem do semifinále zajistily pikantní duel proti Sestini Hlaváčkové a Strýcové. (vice ZDE)

Svitolinová přemohla Wozniackou a v Singapuru zůstává stoprocentní
Elina Svitolinová (7.) ve velké bitvě udolala Caroline Wozniackou (3.) 5:7, 7:5, 6:3 a se třemi výhrami suverénně ovládla na Turnaji mistryň Bílou skupinu. Souboj trval 2 hodiny a 37 minut. Dánka nevyužila vedení o set a brejk. Společně s Ukrajinkou postoupila do semifinále Karolína Plíšková.

Bílá skupina
PETRA KVITOVÁ (5.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (8.) 3:6, 4:6
Caroline Wozniacká (DEN, 3.) – Elina Svitolinová (UKR, 7.) 7:5, 5:7, 3:6

Čtvrtfinále čtyřhry
SESTINI HLAVÁČKOVÁ, SINIAKOVÁ [1] – Klepacová, Martinézová-Sanchézová (SLO/ESP) [8] 6:1, 6:2
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [1] – PESCHKEOVÁ, Melicharová (USA) [7] 6:1, 6:4