WTA

Plzeňská smršť! Angry Birds letí v Singapuru do semifinále

- Jan Havlovic

Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou prolétly do semifinále letošního ročníku Turnaje mistryň. Plzeňská tenisová dvojice si v ranním čtvrtfinálovém duelu hravě poradila se slovinsko-španělskou dvojicí Klepacová, Martinézová-Sanchézová za 73 minut po setech 6:1 a 6:2. Český tenis má tak jistotu, že ve finále bude mít alespoň jednu reprezentantku. „Angry Birds“ totiž v semifinále narazí na lepší z dvojice Krejčíková/Siniaková – Peschkeová/Melicharová.

Od plzeňských favoritek to byla od začátku do konce parádní jízda. Strýcová se Sestini Hlaváčkovou prolomily v prvním setu podání soupeřek hned dvakrát a za pouhých 28 minut měly v kapse první sadu poměrem 6:1. 

Divoká jízda dvou Plzeňaček pokračovala i dál, když za stavu 2:0 měly hned šest brejkbolů, avšak ani jeden nedokázaly využít. Klepacová s Martinézovou-Sanchézovou ještě zabojovaly, ale ostrá ptáčata, jak si české tenistky přezdívají, dovedly duel do vítězného konce a za 73 minut si zajistily místo v semifinále.

„Hrály jsme od začátku skvěle a soustředily jsme se na svou hru,“ hodnotila Barbora Strýcová v pozápasovém rozhovory, na který si tenisty oblékly speciální trička s motivem Angry Birds. „Red je Andy, což je lídr a já jsem Chuck,“ vysvětlovala Strýcová.

Poté se dostala ke slovu Andrea Sestini Hlaváčková, která nešetřila superlativy a pochvalami. „Takhle skvěle jsem se s deblovou partnerkou ještě necítila,“ přiznala. „Je to opravdu magický příběh a jsme vděčné za všechnu tu podporu od našich rodin, trenérů, fanoušků i lidí z Plzně a České republiky,“ děkovala vítězka Turnaje mistryň z minulého roku.

Nasazené trojky nyní budou vyhlížet semifinálové soupeřky. V něm se v sobotu střetnou z vítězkami duelu mezi Barborou Krejčíkovou, Kateřinou Siniakovou a Květou Peschkeovou s Nicole Melicharovou. Duel tří Češek a jedné Američanky je na programu v čtvrtek v 15:00.