Veteránka na mládí nevyzrála. Světové jedničky v Singapuru postupují, čeká je další derby

- Jan Vojkůvka

Úspěšný český den v Singapuru podtrhly v samém závěru i čerstvé světové jedničky. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si na Turnaji mistryň zajistily postup do semifinále v souboji se svou krajankou Květou Peschkeovou a Američankou Nicole Melicharovou. Favoritky střetnutí zvítězily 6:1, 6:4.

Krejčíková se Siniakovou, jež v neděli usedly na deblový trůn, v souboji s česko-americkým párem dokázaly postoupit za 82 minut hry. Přitom nebyly daleko od toho, aby svým soupeřkám udělily pořádný debakl.

V prvním setu vedly už 5:1 a v šesté hře vybojovaly shodu. K brejkbolu se ale nedostaly a úvodní sadu musely doservírovat až v dalším gemu. Druhý set měl ale už trochu jiný průběh. Melicharová s Peschkeovou v průběhu sady začaly pořádně vystrkovat růžky a nedaly favoritkám vítězství zadarmo.

Jejich smůlou ale bylo, že nedokázaly využít své šance. Ve druhé sadě měly celkem sedm brejkbolů, ale žádný neproměnily. Naopak Světové jedničky ve třetím gemu svůj jediný brejkbol druhého setu využily. V desáté hře Krejčíková se Siniakovou čelily dokonce třem brejkbolům v řadě za stavu 0:40, pěti fiftýny v řadě však gem otočily a zápas zakončily hned prvním mečbolem.

V semifinále se české tenistky utkají se svými krajankami Andreou Sestini Hlaváčkovou a Barborou Strýcovou.