Královna tříseťáků úspěšná nebyla. Kvitová si čtvrtfinále ve Wu-chanu nezahraje

- David Soumar

Nebylo to úspěšné představení na servisu. Petra Kvitová proti Anastasiji Pavljučenkovové udělala hodně chyb a bojovala s vlastním výkonem. Česká tenistka sice získala první set, čtrnácti nevynucenými chybami ale soupeřce přihrála druhou sadu. V rozhodujícím dějství bojovala do poslední chvíle, když odvrátila čtyři mečboly. To ale nestačilo. Kvitová končí ve Wu-chanu před branami čtvrtfinále.

První prohraný gem při vlastním podání dokázala Kvitová rychle odčinit. Pavljučenkovovou sice pustila do vedení 3:2, po úspěšném pokusu o rebrejk se ale do bitvy o úvodní sadu rychle vrátila. Získaný servis Rusky pravděpodobně českou tenistku nastartovala. Po dalším brejku na stav 5:3 dokázala ve velmi dlouhé hře sadu dopodávat.

Pořád tomu ale něco chybělo. Kvitová se i přes vedení trápila. První servis jí do kurtu nechodil tak, jak by si sama přála. Jen 42% úspěšnost a pět dvojchyb bylo pro českou jedničku varováním.

Své šance vycítila i Ruska. Se čtrnácti nevynucenými chybami páté hráčky světa tu byl rychle setbol pro Pavljučenkovovou. První přišel už při servisu Kvitové za stavu 2:5, to ještě levoruká tenistka ustála, na servisu ale ruská hráčka své šance proměnila.

Šlo se tak do třetí sady. Kvitová do ní vstoupila sebevědomým servisovým gemem a vypadalo to, že trable při podání jsou ty tam. Namísto boje o rozhodující set ale musela česká hráčka znovu řešit dohánění ztráty jednoho brejku. Znovu z toho byl rebrejk.

Českou tenistku hnala dopředu i bilance ze třísetových zápasů. Vypjaté bitvy vždy zvládala, jen letos dokázala vyhrát sedm z devíti třísetových mačů. V tom desátém jí ale zkrátka štěstí nepřálo...

Bylo ale vidět, že se Kvitová nechce vzdát za žádnou cenu. Čtyři mečboly měla Ruska za stavu 5:3, využila až ten pátý. Kvitová další trofej ve Wu-chanu nepřidá, končí v osmifinále.