Ohromně cenné vítězství! Pavlásek s Beharem si vyšlápli na členy Top 10

- Jan Vojkůvka

Ohromně cenný skalp vybojovali Adam Pavlásek a Ariel Behar v osmifinále čtyřhry na Mutua Madrid Open. Česko-uruguayská dvojice si ve středu vyšlápla na členy elitní světové desítky deblového rankingu Joe Salisburyho a Neala Skupskiho z Velké Británie. Pavlásek s Beharem porazili favority zápasu za 82 minut po setech 6:4, 3:6, 12:10.

Pavlásek s Beharem, kteří spolu pravidelně nastupují od minulé sezony a už dosáhli několika velmi cenných výsledků, vybojovali poprvé během společné spolupráce postup do čtvrtfinále na turnaji ATP Masters.

Dvojnásobní grandslamoví čtvrtfinalisté tohoto úspěchu docílili ve středečním utkání v Madridu proti členům elitní světové desítky ve čtyřhře Joeovi Salisburymu a Nealovi Skupskimu.

Britové, kteří šli do utkání v roli favoritů, se v prvním setu nedokázali prosadit na returnu a přišli o podání už v páté hře. Přestože Pavlásek s Beharem čelili dvěma brejkbolům, povedlo se jim úvodní dějství dopodávat. Ve druhém setu ovšem Salisbury se Skupskim výrazně zlepšili svůj herní projev a česko-uruguayské dvojici nepovolili ani jeden brejkbol.

Poté, co britští tenisté vybojovali brejk ve čtvrtém gemu, poměrně snadno své vedení dotáhli až do koncovky a rozhodovat musel supertiebreak. Oba páry se v něm poměrně dlouho přetahovaly, přičemž za delší konec provazu tahali Pavlásek s Beharem. Ti svým soupeřům nenabídli ani jeden mečbol, načež sami využili v pořadí třetí příležitost k ukončení zápasu a zvítězili 12:10.

Ve čtvrtfinále se Adam Pavlásek s Arielem Beharem utkají s nasazenými patnáctkami Nathanielem Lammonsen a Jacksonem Withrowem ze Spojených států. V případě úspěchu si český tenista definitivně zajistí vylepšení kariérního maxima ve světovém žebříčku, kterým je aktuálně 38. místo.