Challenger v Praze: Kolář podlehl Giraldovi a finále si na Štvanici nezahraje

- Daniel Kubelka

Podruhé v této sezoně a také v celé své kariéře mohl Zdeněk Kolář hrát ve finále challengeru. K tomu, aby se pokusil napravit porážku z Ostravy s Francouzem Lestiennem stačilo jediné, v sobotním semifinále porazit šestého nasazeného Santiaga Giralda z Kolumbie, což se však českému tenistovi nepovedlo. Druhým finalistou po Giraldovi se stal Bělorus Uladzimir Ignatik, který hladce ve dvou setech přehrál Radu Albota. Titul ve čtyřhře vyválčil slovenský tenista Igor Zelenay.

Podruhé v tomto roce mohl Zdeněk Kolář zaútočit na postup do finále turnaje kategorie challenger. Po úspěchu na dubnovém podniku v Ostravě se v sobotu pokoušel zopakovat podobný výsledek i v Praze na Štvanici. Proti němu však stál 150. hráč světa Santiago Giraldo z Kolumbie, kterému mladý talent českého talentu podlehl dvakrát 4:6.

Kolářovi utekl začátek obou setů. V první sadě pustil svého soupeře do vedení 2:0, ve druhém se pak Giraldo mohl radovat ze zisku brejku jen o jednu rundu podání později. Ke smůle českého tenisty však Kolumbijec nabytý náskok vždy dokázal uhlídat a svého soupeře tak do druhého letošního challengerového finále nepustil. Giraldo má naopak šanci po třech letech vybojovat trofej na turnaji této kategorie.

Ignatik po čtyřech letech ve finále challengeru

Uladzimir Ignatik si po čtyřech letech zahraje ve finále turnaje kategorie challenger. Rozhodla o tom dnešní výhra běloruského tenisty trénujícího v Bratislavě nad druhým nasazeným Radu Albotem z Moldávie ve dvou setech, 6:1 a 6:2. Ve finále challengeru má Bělorus zatím stoprocentní bilanci, zvítězil před čtyřmi lety v Taškentu, o rok dříve v čínském Guangžou a i v roce 2009 v japonském Tokyu.

Zelenay vybojoval třetí deblový titul v sezóně

Slovenský tenista Igor Zelenay slaví deblový titul na pražské Štvanici! V souboji nejvýše nasazených párů turnaje přehrál společně s Rakušanem Julianem Knowlem nasazené dvojky Jihoameričany Arguella s Peraltou ve dvou setech, 6:4 a 7:5. Peraltu Zelenay porazil již v červnu ve finále v Prostějově, ještě předtím vybojoval třiatřicetiletý Slovák trofej na turnaji v ruské Kazani.

Advantage Cars Prague Open 2016 (muži, antuka, 42 500 eur)

Semifinále dvouhry

Uladzimir Ignatik (BLR) - Radu Albot (MDA)[2]   6:1. 6:2
Santiago Giraldo (COL)[6] - ZDENĚK KOLÁŘ  6:4, 6:4

.Finále čtyřhry

Knowle, Zelenay (AUT/SVK)[1] - Arguello, Peralta (ARG/CHI)[2]  6:4, 7:5

Advantage Cars Prague Open den po dni

29.7.2016 Challenger v Praze: Poslední Mohykán Zdeněk Kolář postoupil do semifinále! Na Kližana nenarazí

28.7.2016 Challenger v Praze: Kolář vybojoval postup do čtvrfinále!

27.7.2016  Challenger v Praze: Hernych vypadl s Laaksonenem, Šafránek prohrál s Albotem

26.7.2016 Challenger v Praze: Hernych postupuje do druhého kola, Vocel se Šátralem končí

25.7.2016 Challenger v Praze odstartoval. Mertl s Michaličkou neuspěli, postup slaví Šafránek

24.7.2016 Vocel po třísetové bitvě vyhrál ve finále kvalifikace a postoupil do hlavní soutěže

23.7.2016 Challenger v Praze: Vocel prošel do dalšího kola kvalifikace, Dlouhý padl s veteránem Moserem