Skončí to pro mě až odsouzením pachatele, vzkázala Kvitová z Paříže

- Redakce

Případ přepadení Petry Kvitové byl před několika měsíci znovu otevřen. Potvrdilo to prohlášení policie České republiky, v němž žádá média i veřejnost o trpělivost a zdrženlivost, aby nedošlo k ohrožení trestního řízení s dopadeným pachatelem. „Je to pro mě samozřejmě dobrá zpráva, ale celá kauza pro mě skonči pravomocným odsouzením pachatele,“ vzkázala Kvitová.

Policie reagovala svým prohlášením na informace, jež ve středu přinesla Česká televize ohledně dopadení pachatele, který měl v roce 2016 přepadnout a pořezat Petru Kvitovou v Prostějově. „Po zveřejněné reportáže, která se týkala přepadení P. K. v roce 2016, můžeme v tuto chvíli pouze potvrdit, že celý případ před několika měsíci znovuotevřel útvar policejního prezidia,“ stojí ve stanovisku.

Podle informací České televize získali vyšetřovatelé v lednu anonymní tip, který vedl k podezřelému muži z Olomoucka, jenž má vazby na místní drogovou scénu. Dle zjištění ČT byl podezřelý zadržen.

„Je to pro mě samozřejmě dobrá zpráva, ale celá kauza pro mě skonči pravomocným odsouzením pachatele,“ vzkázala česká hráčka z Francie.

„Vzhledem k probíhajícímu prověřování nicméně nemůžeme uvolnit jakékoliv informace, jelikož by mohly ohrozit celé trestní řízení. Žádáme tímto média, aby tuto skutečnost akceptovali a nechali naše policisty pracovat. Až budeme mít informace vhodné ke zveřejnění, budeme novináře aktivně informovat,“ žádá policie o trpělivost.

„Po dohodě s policií jsme se rozhodli nezveřejňovat k věci další podrobnosti,“ uvedl mluvčí Petry Kvitové Karel Tejkal. „Petra je momentálně v Paříži a připravuje se na Roland Garros.“

Další Informace k případu by mohly být známy po skončení Roland Garros.