Policie nejspíš dopadla muže, co přepadl Kvitovou

- Jan Havlovic

Policie ČR zadržela, podle informací České televize, muže, který loni krátce před Vánoci přepadl a pořezal Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě. Dopadení pachatele může mít návaznost na anonymní tip, který policie obdržela v lednu.

Od přepadení Petry Kvitové uplynulo již bezmála osmnáct měsíců. Policie za tu dobu marně hledala pachatele. Nyní se zdá, že již našla muže, který má napadení dvojnásobné grandslamové šampionky na svědomí. Policie, dle informací České televize, podezřelého již zadržela. 

Vyšetřovatelé obdrželi v lednu anonymní tip, na základě kterého začali podezřelého muže prověřovat. Podle informací ČT má daný muž vazby na olomouckou drogovou scénu. Sama Kvitová pachatele také identifikovala.

Vše ovšem nasvědčovalo tomu, že se případ přepadení české tenistky neobjasní. Policii totiž chyběly stopy, které by vedly k dopadení pachatele. Z tohoto důvodu policisté případ v polovině listopadu odložili.

„To, že věc odkládáme, neznamená, že bychom se touto věcí přestali zabývat,“ říkal tehdy novinářům Jan Lisický, vedoucí odbodu obecné kriminality. „Pokud se nám podaří získat jakoukoliv informaci, a pokud povede k ustanovení pachatele, bude neprodleně zahájeno trestní stíhání,“ dodal Lisický.

Na základě anonymního tipu se policisté zřejmě skutečně dopátrali podezřelého muže z Olomoucka. Jakým směrem se případ bude vyvíjet, ukáží příští dny.