Trumpe, Trumpe... Murray opět setřel amerického prezidenta

- Jan Vojkůvka

Britský tenista Andy Murray nemá amerického prezidenta Donalda J. Trumpa zrovna v lásce. Trojnásobný grandslamový šampion si přes svůj twitterový účet neodpustil další rýpnutí do kontroverzního muže z Bílého domu a podruhé během necelého měsíce dal najevo, co si o vyjádřeních úspěšného byznysmena myslí.

Bývalá světová jednička se do Donalda Trumpa pustila poprvé na konci listopadu, kdy zparodoval jeho příspěvek ohledně jmenování osobností roku. Nyní došlo k dalšímu střetu, ve kterém Murray poněkud nechápe myšlenkový tok amerického prezidenta.

„Je tu další falešný příběh, tentokrát z upadajících New York Times, že prý sleduji televizi 4-8 hodin denně – lež!“ napsal Trump na svém Twitteru. „Také jsem jen zřídkakdy sledoval CNN nebo MSNBC, které považuji za nositele falešných zpráv. Nikdy jsem ani nesledoval Dona Lemona (moderátor zpravodajství a novinář CNN, pozn. redakce), koho jsem jednou nazval nejhloupějším mužem v televizi.“

Příspěvku se okamžitě chytil Andy Murray, který ve svém tweetu prezidenta setřel vtipnou poznámkou. „Jak víš, že je tak hloupý, když jsi se na něj nikdy nedíval?“ napsal Murray, který za svůj text přidal hasghtag #impressive (působivé, pozoruhodné, pozn. redakce).

Třicetiletý tenista se aktuálně připravuje na svůj návrat po téměř půlroční pauze, která byla zaviněna bolestmi kyčle, jež ho trápí už od dětství. Svůj první turnaj od letošního Wimbledonu by měl odehrát v lednu v Brisbane. A dá se očekávat, že nejpozději tam bude dotázán i na svůj nepříliš vřelý vztah k Donaldu Trumpovi.