Murray pobavil celý svět! Na Twitteru si vystřelil z Trumpa

- Tomáš Macák

Britský tenista Andy Murray si na Twitteru udělal srandu z amerického prezidenta Donalda Trumpa. Vzal sebevědomý příspěvek, který na sociální síť o chvíli dříve přidala právě hlava státu, zkopíroval ho a s kosmetickými změnami ho pověsil na svůj profil. Tento vtip měl velký ohlas.

Hodně celebrit světa se vymezuje vůči současnému prezidentovi Spojených států. Svoji troškou do mlýna přispívají i hvězdy tenisu. Naposledy tak učinila bývalá světová jednička Andy Murray, který si trochu pohrál s nadneseným příspěvkem Donalda Trumpa.

Nejstarší prezident v americké historii na Twitteru – jak dělá relativně často – prokázal i tentokrát sebedůvěru a pohrdání. „Volali z časopisu Time Magazine a říkali, že bych pravděpodobně měl být jmenovaný osobností roku, stejně jako v minulém roce. Musel bych ale souhlasit s rozhovorem a velkým fotografováním. Řekl jsem, že to asi není dobré a odmítnul. I tak děkuji,“ uvedl Trump.

To zaregistroval Murray a pohotově si slova přivlastnil. Jen je trochu upravil sobě na míru. Time Magazine vyměnil za britskou stanici BBC a „osobnost roku“ vystřídala sportovní osobnost roku. Vznikl z toho tak tweet plný ironie a vtipu, ve kterém se trojnásobný grandslamový šampion sebevědomě chlubil tím, že je nejvýznamnější postavou sportu, která ovšem nemá zapotřební poskytovat nějaké rozhovory či absolvovat focení. 

Trumpův příspěvek neupoutal v negativním slova smyslu pouze Murrayho, ale rovněž běloruskou tenistku Viktorii Azarenkovou. „Omlouvám se, ale tohle je patetické. Vlastně se neomlouvám, protože je to velmi patetické,“ komentovala na Twitteru osmadvacetiletá hráčka.

Kriticky se k Trumpovi staví také současný král tenisového žebříčku. Americký prezident sice Rafaela Nadala označil za španělský poklad, ovšem obdiv není vzájemný. „Byl jsem v Americe v období prezidentské volební kampaně a nelíbilo se mi, jakým způsobem se Donald Trump vyjadřuje,“ řekl dříve antukový král.