Nekončí! Ještě dnes začnu trénovat a přihlásím se do Melbourne, překvapila Schiavoneová

- Filip Lefenda

Sedmatřicetiletá Italka raketu na hřebík nevěší. Francesca Schiavoneová se sice v sezóně, která měly být její poslední, propadala žebříčkem a v posledních týdnech laborovala se zraněným kotníkem, v pondělí však vítězka Roland Garros z roku 2010 rozprášila všechny spekulace – s tenisem bude po vzoru některých svých kolegů ještě minimálně rok pokračovat!

Nejen pro italské tenisové příznivce jde tak po nedávném ohlášení konce kariéry Vinciové o dobrou zprávu. Od letošního srpna sice Schiavoneová odehrála jen šest soutěžních zápasů, kurty ale hodlá brázdit i v příští sezóně. A to navzdory tomu, že tu letošní od jejího počátku označovala za poslední.

„S obrovskou radostí, sportovní vášní a motivací se začínám připravovat na nový tenisový ročník,“ oznámila bývalá světová čtyřka na svém instagramovém účtu. „Činím tak inspirována Rogerem (Federerem), Serenou a Venus (Williamsovými), kterým tenis stále přináší potěšení,“ přiznala hráčka, které v současnosti patří v žebříčku WTA 92. pozice.

„Ještě dnes se přihlásím do Australian Open a začnu opět trénovat,“ prozradila své bezprostřední plány v pondělí Schiavoneová. „Doufám, že své tělo dokáži skloubit v rovnováhu se srdcem,“ dodala tenistka, která si v letošním roce připsala titul z antukového podniku v kolumbijské Bogotě, který ovládla bez ztráty jediného setu.

„Šťastný rok 2018,“ popřála s předstihem v souvislosti s příspěvkem sobě i fanouškům Italka, která jakožto účastnice elitní stovky zahájí nadcházející grandslam v Melbourne rovnou v hlavní soutěži.