Další slavná Italka se loučí! Vinciová ukončí příští rok svou kariéru

- Jan Havlovic

Roberta Vinciová oznámila, že v příštím roce ukončí svou bohatou kariéru. Čtyřiatřicetiletá Italka se rozloučí se svými příznivci na květnovém turnaji v Římě na slavném antukovém stadionu Foro Italico. Italský tenis tak opouští po Flavii Penettaové další z jeho velkých hvězd.

Vinciová ukončí svou bohatou kariéru v Římě na největším tenisovém turnaji, který se v průběhu roku na italském území hraje. Tenistka pocházející z města Taranto oznámila své rozhodnutí v emotivním video na svém twitterovém účtu.

„Rozhodla jsem se pokračovat ve své kariéře, avšak ne na celý rok,“ upřesnila své rozhodnutí Vinciová v rozhovoru pro deník Gazzetta Dello Sport. „Ukončím kariéru ve Foro Italico. Rozhodla jsem odehrát svůj poslední zápas před domácím publikem, abych mohla poděkovat všem Italům za podporu,“ dodala čtyřiatřicetiletá italská reprezentantka.

Vinciová dosáhla svého největšího úspěchu ve dvouhře na US Open v roce 2015. Tehdy se do finále probojovala společně se svou krajankou Flavií Penettaovou, která hned po svém vítězství oznámila konec své kariéry. Nyní se chystá na loučení také další veleúspěšná italská tenistka.

Bývalá světová sedmička zářila během své kariéry především ve čtyřhře, ve které po boku Sary Erraniové zkompletovala kariérní grandslam. Celkově získala pět grandslamových trofejí. V roce 2012 dokonce vystoupala na pozici světové deblové jedničky. Nesmíme zapomenout ani na její příkladnou reprezentaci své země. Slavnou fedcupovou trofej dokázala vybojovat se svými krajankami hned čtyřikrát, čímž se nesmazatelně zapsala do historie italského tenisu.