Ostrý začátek sezony! Alcaraz počítá do konce března s pěti turnaji

- Marek Bartošík

Fanoušci španělského mladíka Carlose Alcaraze už vědí, na kterých turnajích budou moci svého oblíbence sledovat zkraje roku 2024. Aktuálně druhý hráč světa zahájí novou sezonu až na grandslamovém Australian Open. Následně má do konce března na programu další čtyři akce, mezi nimi i tisícovky v Indian Wells a Miami.

Zatímco letos vstoupil Carlos Alcaraz do turnajového kolotoče kvůli zranění zadního stehenního svalu až v polovině února, tentokrát se zúčastní i šňůry australských turnajů. Dvacetiletý Alcaraz však u protinožců počítá pouze s Australian Open (14.–28. ledna), kde letos chyběl a kde je jeho maximem zatím pouze třetí kolo.

V únoru už dvojnásobnému grandslamovému šampionovi začnou náročné bodové obhajoby. Od 12. února by měl obhajovat titul na antukovém turnaji kategorie ATP 250 v Buenos Aires. V následujícím týdnu bude zápolit na antukové pětistovce v brazilském Riu de Janeiru (19.–25. února), kde v této sezoně prohrál finále s Cameronem Norriem.

Po dvou antukových štacích v Jižní Americe si Alcaraz dopřeje týdenní odpočinek a následně povedou jeho kroky do Spojených států amerických. Tam ho budou v březnu čekat turnaje kategorie ATP Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

Španělský mladík letos triumfoval v Indian Wells a uhrál semifinále v Miami, při bodových obhajobách to tedy nebude mít snadné. Kromě už zmíněných triumfů z Indian Wells a Buenos Aires si Alcaraz letos dokráčel pro trofeje také v Barceloně, Madridu, Queen’s Clubu a hlavně ve Wimbledonu. Celkově nastřádal 8855 bodů do žebříčku ATP, což mu nyní stačí na druhou příčku za suverénním Novakem Djokovičem (11 245 bodů).

Bodové obhajoby Alcaraze v lednu až březnu 2024:

Australian Open (nestartoval): 0 bodů
Buenos Aires (titul): 250
Rio de Janeiro (finále): 300
Indian Wells (titul): 1000
Miami (semifinále): 360

Celkem: 1910 bodů z 8855 (21,5 %)