Těžký zápas, shodlo se duo K+S. Krejčíková se následně blýskla krásným gestem

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ ZE SEVILLY – Zápas, ve kterém šlo o všechno. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou musely zvítězit, jinak by se český tým s finálovým turnajem Poháru Billie Jean Kingové rozloučil. Zkušené duo tlak ustálo, Američanky Collinsovou a Townsendovou přehrálo po setech 6:3, 7:5 a zajistilo Česku semifinálovou účast. „Byl to náročný duel, emoce na konci byly obrovské. Utkání bylo opravdu těžké. Amerika má spoustu kvalitních hráček, mohla nasadit kteroukoliv z nich. Ale my jsme hrály dobře, předvedly jsme kvalitní výkon,“ okomentovala souboj Krejčíková.

Americká kapitánka Kathy Rinaldiová možná trochu překvapivě vyslala do závěrečné čtyřhry duo, které spolu ještě nikdy nenastoupilo. Danielle Collinsová a Taylor Townsendová nezklamaly, naopak podaly poměrně solidní výkon.

A byly velice blízko zdramatizování zápasu. Za stavu 4:3 ve druhé sadě měly brejk k dobru, jenže na něj nedokázaly navázat. „Věděly jsme, že to bude těžké. Proti takové dvojici jsme musely předvést dobrý výkon, což se nám podařilo. Za vítězstvím nás hnali i diváci. Moc si vážím toho, že jich za námi jezdí tolik,“ těšilo Kateřinu Siniakovou.

Ta se v pátek s Collinsovou už jednou utkala. V úvodním singlu jí podlehla ve dvou setech. „Nepřemýšlela jsem nad tím, že tam je zase ona a já s ní před chvílí prohrála. To mě ani nenapadlo,“ uvedla rodačka z Hradce Králové.

Siniaková s Krejčíkovou nejenže posunuly Česko do semifinále Poháru Billie Jean Kingové, ale také ukončily kariéru americké kapitánky. Ta vedla zámořský celek od roku 2016, přičemž s ním získala i jedno celkové prvenství.

Bývalá světová sedmička a semifinalistka Wimbledonu z roku 1985 se na pozápasové tiskové konferenci neubránila slzám. Při jejím odchodu z místnosti za ní s objetím přispěchala i Barbora Krejčíková. „Znám ji delší dobu. Když jsem spolupracovala s Janou (Novotnou), tak nás seznámila. Mám ji moc ráda, bylo těžké ji vidět plakat,“ uvedla Češka.  

Český tým se utká o postup do finále v sobotu od 16:00 s Kanadou. A i tentokrát se očekává velká bitva. „Je jedno, kdo bude proti nám stát, jsou to další těžké zápasy. Budeme se snažit předvést maximum,“ ujistila Siniaková.

Pohár Billie Jean Kingové

Základní skupina A, Sevilla (ESP, tvrdý povrch – hala)
Česko – USA 2:1
Krejčíková, Siniaková – Collinsová, Townsendová 6:3, 7:5


Galerie