VIDEO: Navzdory porážce potlesk vestoje. Menšík se v Římě blýskl parádním winnerem

- Filip Lefenda

Závěrečná antuková tisícovka sezony v Římě skončila pro Jakuba Menšíka hned v úvodním kole. Osmnáctiletý talent v něm bohužel nestačil na Yannicka Hanfmanna, s nímž prohrál ve středu 3:6 a 2:6. Přesto se česká trojka dostala do hledáčku sociálních sítí, které obíhá video jeho parádního vítězného úderu.

Na posledním turnaji v Madridu byl Menšík nucen skrečovat zápas třetího kola. S pozdějším finalistou Kanaďanem Augerem-Aliassimem tak učinil za stavu 1:6 a 0:1 kvůli zranění lokte.

Ideální výkon nemohl předvést 65. tenista žebříčku ani v italské metropoli. Navzdory porážce s o čtrnáct let starším německým protivníkem zvedl přítomné diváky ze sedaček alespoň nejkrásnějším úderem celého zápasu.

Zrodila se za stavu 1:2 ve druhém setu. Přestřelku od základních čar se Hanfmann rozhodl ukončit forhendovým kraťasem. Menšík proti balonu vystartoval a těsně před druhým dopadem ho zvládl vrátit křižmo k boční čáře.

To ale nebylo vše. Následně si musel rodák z Prostějova střihnout další sprint, tentokrát směrem vzad. I soupeřův křižný lob k základní čáře nicméně doběhl a ještě stačil Hanfmanna parádním bekhendem z otočky podél levé lajny prohodit.

Po brzkém vypadnutí čeká Menšíka další turnaj na italské půdě. Příští týden by se měl představit na antukovém challengeru v Turíně.