Krejčíková na Elite Trophy dohrála. Rozhodl o tom poslední zápas

- Radek Štohl

Do semifinále se nepodívá. Barbora Krejčíková (10.) na WTA Elite Trophy v čínském Ču-chaji, akci pro dvanáct hráček, které se nekvalifikovaly na závěrečný Turnaj mistryň, dohrála v základní skupině. Definitivně o tom rozhodl čtvrteční dopolední zápas, ve kterém Darja Kasatkinová (17.) porazila Magdu Linetteovou (23.) po sadách 6:3, 6:4.

Krejčíková byla v Číně nejvýše nasazenou tenistkou turnaje. V prvním utkání skupiny přehrála Linetteovou po setech 6:2, 6:4, o den později prohrála s Kasatkinovou po sadách 5:7, 6:1, 1:6. Poslední naděje na postup do semifinále směřovala na dnešní duel, ve kterém musela doufat v zaváhání Kasatkinové.

Dopolední zápas lépe zahájila právě favorizovaná Ruska, která hned v prvním gemu získala brejk. Ten sice nepotvrdila, na returnu však uspěla i podruhé v řadě, i díky dlouhé a úspěšné šesté hře vedla už 5:1. V osmém gemu podruhé v zápase přišla o servis, sadu ovšem dokázala uhájit ve svůj prospěch.

Kasatkinová ve druhém setu prohrávala 0:2, posléze otočila na 4:2. Zbytek zápasu byl pouze ve znamení brejků, což hrálo do karet vítězce úvodní sady, která uspěla i ve druhém setu, čímž se stala první semifinalistkou WTA Elite Trophy.

Barbora Krejčíková tak na další zápas v Ču-chaji musí zapomenout. Už od neděle 29. října ji v mexickém Cancúnu společně s Kateřinou Siniakovou čeká Turnaj mistryň ve čtyřhře, v singlu je zároveň první náhradnicí.

Úspěšnou sezonu zakončí od 7. do 12. listopadu, kdy se zúčastní finálového turnaje Billie Jean King Cupu, který se koná ve španělské Seville. Češky mají ve skupině Američanky a Švýcarky.

WTA Elite Trophy, Ču-chaj (ženy, CHN, 2 419 844 USD, tvrdý povrch)
Azalea Group
Darja Kasatkinová (17.) – Magda Linetteová (POL, 23.) 6:3, 6:4