Skvělý vstup do Elite Trophy! Krejčíková čtyřikrát uspěla na returnu, připsala první výhru

- Jan Vojkůvka

Světová desítka Barbora Krejčíková rozehrála základní skupinu na WTA Elite Trophy v Ču-chaji vítězstvím 6:2, 6:4 nad Polkou Magdou Linetteovou. Nejvýše nasazená hráčka v utkání odvrátila devět z deseti brejkbolů, na returnu se prosadila čtyřikrát a přiblížila se k postupu do semifinále.

Sedmadvacetiletá Krejčíková se rozhodla v závěru sezony absolvovat zajímavý, avšak hodně náročný trojboj. Desátým místem na žebříčku WTA si zajistila účast na WTA Elite Trophy v Ču-chaji, kromě toho příští týden odehraje čtyřhru na Turnaji mistryň v Cancúnu a nakonec se představí ve španělské Seville, kde od 7. listopadu startuje závěrečný turnaj BJK Cupu.

Přinejmenším první zápas této těžké série se spoustou dlouhých přeletů zvládla náramně. Magdu Linetteovou porazila ve dvou setech.

„Nebylo to ale jednoduché. V prvním setu to určitě nebylo jednoznačné, musela jsem bojovat o každou hru. Byla jsem jen šťastnější v koncovkách gemů, které jsem byla schopná získat na svou stranu. Ve druhém setu se navíc soupeřka ještě zlepšila,“ řekla Krejčíková s tím, že skóre neodpovídá vývoji samotného zápasu. „Jsem ráda, že jsem si došla pro výhru.“

Jak Krejčíková naznačila, navzdory ztrátě pouhých šesti gemů se obě hráčky v řadě her dost tahaly. První set trval 48 minut, ten druhý přes hodinu. Zatímco v úvodním dějství ovšem měla Krejčíková dění na kurtu pod kontrolou i díky brejku hned z prvního gemu, vstup do druhé sady jí nevyšel a s Linetteovou prohrávala dokonce 0:3.

Šňůrou pěti her však skóre otočila a zápas posléze v desátém gemu dopodávala.

V utkání Krejčíkovou tolik nedrželo podání, jak by si nejspíš představovala. Zapsala totiž hned devět dvojchyb, navíc nasbírala celkem 28 nevynucených chyb oproti jen 18 chybám Linetteové. Na druhou stranu ovšem nasázela hned 25 vítězných úderů, kterých měla o deset víc než soupeřka.

I přes náročnou tahanici vstup do Azalkové skupiny zvládla a potvrdila velmi slušnou formu, ve které se od poloviny září nachází.

Krejčíkovou udržuje v dobré herní pohodě při dlouhém pobytu v Číně, kde je od konce září, také možnost nemyslet jen na tenis. Navšítila například Velkou čínskou zeď a snažila se ve volných chvílích vidět řadu památek. „V Číně si to užívám. Navštívila jsem pár míst, mám ráda čínskou historii a je výjimečnou možností se sem vrátit,“ připomněla svůj netenisový program a potěšila také domácí publikum.

Své druhé utkání ve skupině odehraje česká tenistka už ve středu. V zápase proti Darje Kasatkinové, kterou mimochodem před dvěma týdny v Čeng-čou deklasovala 6:3, 6:0, si může zajistit postup do semifinále.