Krejčíková si na Elite Trophy postup do semifinále nezajistila, po prohře musí doufat v pomoc Polky

- Filip Lefenda

Barbora Krejčíková si na podniku WTA Elite Trophy v čínském Ču-chaji ve středu postup do semifinále nezajistila. Nejvýše nasazená účastnice akce pro dvanáct hráček, které se nekvalifikovaly na závěrečný Turnaj mistryň, ztratila dobře rozehraný zápas s Darjou Kasatkinovou. S Ruskou, jíž povolila před necelými dvěma týdny v Čeng-čou pouhé tři gemy, prohrála za dvě a čtvrt hodiny 5:7, 6:1 a 1:6, ačkoliv vedla v úvodním dějství už 4:1. Postup ze skupiny už tak nemá sedmadvacetiletá Češka ve svých rukou.

Krejčíková vstoupila do utkání výborně. Díky brejku ze čtvrtého gemu a jeho následnému potvrzení vedla nad soupeřkou velmi rychle 4:1. Jenže Kasatkinová si skrze maratonský sedmý gem vzala ztracené podání zpátky a o dva gemy později svůj lup na příjmu zopakovala.

Rodačce z Ivančic u Brna se vzápětí podařilo sérii čtyř prohraných gemů rebrejkem ukončit, jenže zakrátko selhala Krejčíková na podání potřetí. Na druhý pokus již zkušená Ruska úvodní sadu dopodávala.

Začátek druhého dějství měl naprosto stejný scénář. Krejčíková zaznamenala ve čtvrté hře znovu brejk. Tentokrát už vítězka dvou letošních podniků WTA náskok 4:1 nepromrhala, ba přesně naopak – uhrála i zbylé dva gemy a výsledkem 6:1 poslala duel do rozhodujícího setu.

Jenže Krejčíková si do něj pohodu z druhé sady nepřenesla. Po dvou ztracených podáních a neproměněném brejkbolu z pátého gemu nabrala světová desítka manko 0:5. Následně na servisu zabodovala čistou hrou, na víc než odvrácení kanára to ale nebylo.

Lepší výchozí pozici tak má po výhře 7:5, 1:6 a 6:1 Kasatkinová, jež má před sebou ještě závěrečné střetnutí s Polkou Magdou Linetteovou. Pokud v něm zvítězí, postoupí do semifinále na úkor Krejčíkové.

WTA Elite Trophy, Ču-chaj (ženy, CHN, 2 419 844 USD, tvrdý povrch)
Azalea Group
BARBORA KREJČÍKOVÁ (10.) – Darja Kasatkinová (17.) 5:7, 6:1, 1:6