Bouzková opět neztratila set a zahraje si první letošní semifinále! Dál jde i Siniaková

- Filip Lefenda

Marie Bouzková postoupila na podniku WTA 250 v čínském Nan-čchangu do premiérového letošního semifinále. Nasazená trojka neztratila ani ve třetím utkání na turnaji set. Tentokrát si poradila za necelou hodinu a půl poměrem 6:0 a 6:4 s Camilou Osoriovou z Kolumbie, kterou porazila i ve druhém vzájemném klání.

V prvním setu uštědřila Češka soupeřce kanára, byť to na kurtu zprvu až tak jednoznačné paradoxně nebylo. Úvodní tři maratonské gemy získala Bouzková shodně až skrze několik shod. Další se zrodila za stavu 5:0, kdy Bouzková otočila při vlastním podání nepříznivé skóre 15:40.

Druhá sada už byla podstatně vyrovnanější, a to i výsledkově. Osoriová minimalizovala množství nevynucených chyb a postupně přidala i na agresivitě. Bouzková se zase prezentovala fantastickou obranou, a tak byla k vidění celá řada dlouhých výměn.

V jednu chvíli se zdálo, že Kolumbijka získává mírnou herní převahu. Za stavu 3:4 musela Bouzková čelit brejkbolu, naštěstí ho ale odvrátila. V dalším gemu se pak sama zmocnila jediného, a tudíž rozhodujícího brejku druhé sady. Zápas po něm doservírovala čistou hrou.

O páté kariérní finále z okruhu WTA si pražská rodačka zahraje proti devatenáctileté Rusce Dianě Šnajderové (72.). Spolu s Bouzkovou postoupila v Nan-čchangu do semifinále také Kateřina Siniaková. Ta nejprve porazila v odloženém osmifinále 6:4 a 6:3 sedmou nasazenou Varvaru Gračovovou z Francie a následně jí do čtvrtfinále nenastoupila Němka Laura Siegemundová.

Jiangxi Open, Nan-čchang (ženy, CHN, 259 303 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (29.) – Camila Osoriová (COL, 76.) 6:0, 6:4
KATEŘINA SINIAKOVÁ (60.) – Laura Siegemundová (GER, 91.) bez boje