Druhý titul po sobě! Bouzková ve čtyřhře dál válí, po Pekingu si podmanila také Soul

- Petr Sumbal

Marie Bouzková si v závěru sezóny rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek trofejí. Minulý týden slavila deblový titul v čínském Pekingu, tentokrát si podmanila čtyřhru v korejském Soulu. A zvládla to pokaždé po boku jiné parťačky. Zatímco v Číně hrála se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou, v Koreji spojila síly s Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou. Ve finále tato česko-americká dvojice porazila thajský pár Luksika Kumkhumová, Peangtarn Plipuechová za pouhých 69 minut poměrem 6:2, 6:1.

Finále bylo vskutku jednostrannou záležitostí. Bouzková s Mattekovou-Sandsovou v něm jasně diktovaly tempo a v celém jeho průběhu ani jednou neprohrávaly. Půdu k úspěchu si připravily vždy na začátku setu, v obou případech získaly hned při první příležitosti brejk.

Celkem Češka s Američankou sebraly svým soupeřkám podání hned šestkrát, takže jim ani nemuselo vadit, že samy v každém setu jednou o svůj servis přišly.

Jednoznačným finálovým vítězstvím Bouzková s Mattekovou-Sandsovou pouze navázaly na to, co předváděly v celém průběhu turnaje. Pořádně se zapotily vlastně jen ve čtvrtfinále, kdy musely proti Emině Bektasové a Kimberly Birrellové otáčet zápas po prohraném prvním setu. Ve zbylých třech utkáních, včetně toho finálového, pak turnajové dvojky ztratily maximálně čtyři gemy.

Pětadvacetiletá česká tenistka spojila s americkou veteránkou (38 let) síly podruhé, zahrály si spolu ještě letos na římské antuce, kde prošly do semifinále.

Pro Bouzkovou se jedná o druhý letošní a celkově pátý kariérní titul ve čtyřhře z turnajů WTA.

V příštím vydání žebříčku se Bouzková ve čtyřhře posune o jednu pozici vzhůru na 26. místo a ocitne se tak pouhé dvě příčky za svým deblovým maximem.

Hana Bank Korea Open, Soul (ženy, KOR, 259 303 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Kumkhumová, Pliphuechová (obě THA) – BOUZKOVÁ, Matteková-Sandsová (USA) 2:6, 1:6