Tahanice v prvním setu, destrukce ve druhém. Krejčíková oslavila postup do finále kanárem

- Jan Vojkůvka

Dva zcela odlišné sety byly k vidění v semifinále turnaje v Čeng-čou mezi Barborou Krejčíkovou a Darjou Kasatkinovou. Zatímco v úvodním dějství se hráčky dlouze přetahovaly zejména v prvních gemech, ve druhé sadě Krejčíková dominovala a získala ho za pouhých 25 minut. Česká tenistka světovou dvanáctku nakonec porazila 6:3, 6:0 a postoupila do čtvrtého letošního finále.

Jako den a noc vypadaly obě sady semifinálového klání mezi Krejčíkovou a Kasatkinovou. To nejlépe dokládá fakt, že zatímco úvodní sada se hrála přes hodinu, tak druhý set zabral pouhých 25 minut a Krejčíková duel zakončila kanárem.

Začátek střetnutí nabídl skutečně maratonskou přetahovanou. Ve druhém gemu při podání Kasatkinové si vypracovala Krejčíková celkem šest brejkbolů, ale uspět nedokázala. V tahanici přes neskutečných 12 shod nakonec uspěla rodačka z Togliati, která následně ve třetím gemu dokonce Krejčíkové prorazila servis a ujala se vedení 2:1.

Česká tenistka, která byla nejspíš rozhozená z neúspěchu ve druhé hře, však okamžitě reagovala rebrejkem a další ztrátu servisu už během utkání nepřipustila.

Po sedmém gemu, v němž Barbora odvrátila brejkbol a urvala pro sebe gem po třech shodách, si Krejčíková byla nucena vzít přestávku na ošetření. Mezi jejími prsty na noze pravděpodobně praskl puchýř, což mělo za následek nejen bolesti, ale celkově diskomfort. Televizní záběry ukázaly, že Krejčíková měla prsty na noze od krve, což si vyžádalo zásah fyzioterapeutky. A od té chvíle se obrázek hry zcela změnil.

Jakmile se začalo opět hrát, Kasatkinové se její hra doslova rozpadla. Ve zbývajících dvou gemech první sady uhrála Ruska jen jeden fiftýn a ve druhé sadě pak publikum v Čeng-čou sledovalo naprostou demolici. Krejčíková prorazila soupeřce všechny tři její servisy, povolila jí pouze devět fiftýnů a zápas zakončila čistou hrou při vlastním podání.

„První tři hry jsme hrály snad půl hodiny, gemy byly velmi náročné a dlouhé. Nevím, co se pak stalo,“ krčila rameny Krejčíková. „Dostat se do finále a vyhrát tu tři zápasy je hodně příjemné. Je to skvělé. Zítra půjdu na kurt, zkusím si zápas užít a pokusím se vyhrát titul,“ dodala česká hráčka s širokým úsměvem.

V nedělním finále, v němž se Krejčíková pokusí vybojovat svůj třetí letošní titul, si zahraje s domácí Čchin-wen Čeng, která ještě na turnaji neztratila ani jeden set.