Potvrzeno. Thiem letos ukončí kariéru

- Radek Štohl

Potvrdil spekulace, v letošní sezoně ukončí kariéru. Bývalý vítěz US Open a třetí hráč žebříčku dvouhry Dominic Thiem (117.) na domácím podzimním turnaji ve Vídni definitivně skončí s profesionálním tenisem. Na vině jsou vleklé zdravotní problémy se zápěstím. Rakušan v září oslaví teprve 31. narozeniny.

Spekulace o konci kariéry na začátku týdne přinesl rakouský deník Salzburger Nachrichten. O pouhých pár dní později Thiem tyto zvěsti potvrdil.

„Na konci sezony ukončím kariéru. Zápěstí stále není na takové úrovni, na jaké by mělo být a na které bych chtěl. O tomto rozhodnutí jsem přemýšlel skutečně dlouho,“ informoval Rakušan v pátečním oficiálním prohlášení na sociálních sítích.

Někdejší třetí singlista světa v roce 2020 dobyl US Open, ve stejné sezoně ještě uhrál čtvrtfinále Roland Garros a finále na Turnaji mistrů. Od té doby to však s Thiemem šlo postupně dolů.

V následujícím ročníku nastupoval jen do června, na kurtech se poté objevil až na konci března 2022. Prohrál sedm úvodních zápasů v řadě, do konce roku uhrál tři semifinále na okruhu ATP. O sezonu později došel do finále v Kitzbühelu. V letošním roce vyhrál jen pět zápasů.