Jablonec nad Nisou Open: Bartoň zvládl derby, po skalpu nasazené pětky postupuje i Krumich

- Redakce

Páteční program na mužském antukovém podniku ITF v Jablonci nad Nisou nabídl kompletní čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry. Hynek Bartoň zvládl domácí derby s Danielem Siniakovem. Do semifinále se prokousal i Martin Krumich, který pokořil nasazenou pětku Juana Bautistu Torrese z Argentiny. Do finále čtyřhry prošly dva české páry.

Bartoň si poradil v derby se Siniakovem
Čtvrtfinále na turnaji v Jablonci nabídlo atraktivni derby mezi osmým nasazeným Hynkem Bartoněm (506.) a Danielem Siniakovem (970.), který si čtvrtfinále na okruhu ITF zahrál v této sezoně podruhé.

Z vítězství se nakonec radoval favorizovaný Bartoň, byť mu to jeho krajan neusnadnil. Turnajová osmička musela v obou setech až do tiebreaků, které ale nakonec ovládla 7:0 a 7:1 a slavila postup do semifinále po vítězství 7:6(0), 7:6(1).

Krumich uspěl proti Torresovi
Martin Krumich si připsal na konto velmi cenný skalp, když v Jablonci udolal po takřka třech hodinách nasazenou pětku Juana Bautistu Torrese z Argentiny. Český tenista sice neudržel vedení 4:3 s výhodou brejku ve druhém setu, ale v rozhodující sadě byl lepším hráčem a nakonec duel vyhrál 6:4, 4:6, 6:4.

Barnat na nasazenou jedničku nestačil
Turnaj v Jablonci skončil pro devátého nasazeného Jiřího Barnata. Český tenista sice vstoupil velmi dobře do utkání proti nasazené jedničce Timovi Stodderovi, ale vedení 5:3 v prvním setu neudržel. Stodder dovedl úvodní dějství do tiebreaku, který vyhrál 7:2, a v cestě za vítězstvím 7:6(2), 6:0 se už nenechal zastavit.

Beneš s Novákem vyřadili favority
Martin Beneš a Jakub Novák se postarali o překvapení na turnaji ITF v Jablonci nad Nisou! Čeští tenisté v semifinále čtyřhry skolili po setech 7:5 a 7:6(3) nasazené jedničky Poláka Piotra Matuszewského a Roye Stepanova z Izraele. Beneš s Novákem hrají jejich první společný turnaj na mužském okruhu.

V ryze domácím finále se utkají s Dominikem Rečkem a Danielem Siniakovem. Těm se povedlo porazit v semifinále Patrika Homolu a Petra Michneva 6:4, 6:2.

Čtvrtfinále dvouhry
Mohamed Safwat (EGY, 471.) – Toby Alex Kodat (USA, 322.) 6:7(9), 6:3, 6:4
HYNEK BARTOŇ (506.) – DANIEL SINIAKOV (970.) 7:6(0), 7:6(1)
Timo Stodder (GER, 273.) – JIŘÍ BARNAT (578.) 7:6(2), 6:0
MARTIN KRUMICH (763.) – Juan Bautista Torres (ARG, 365.) 6:4, 4:6, 6:4

Semifinále čtyřhry
Matuszewski (POL), Stepanov (ISR) – BENEŠ, NOVÁK 5:7, 6:7(3)
HOMOLA, MICHNEV – REČEK, SINIAKOV 4:6, 2:6